Dolar

32,5860

Euro

34,7636

Altın

2.505,87

Bist

9.693,46

Demirtaş'tan Bahçeli'ye: Çin malı çakma milliyetçi

HDP Eş Genel Başkan’ı Selahattin Demirtaş, 'Çin malı çakma milliyetçi koltuğunu kaybetme telaşıyla biraz önce Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın’ diyerek, milliyetçiliği, şovenliğe oynamanın tadıyla buradan katliam çağrısı yaptı” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-05 16:10:15

Demirtaş'tan Bahçeli'ye: Çin malı çakma milliyetçi

Demirtaş, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş konuşmasında savcılardan bahsederek, savcıların adil yargılamalarda halkı temsil ettiğini ve savcının işinin adaleti korumak olduğunu ifade etti. Demirtaş, "Savcıların adı Cumhuriyet Savcısı. Kendini devletin memuru, Adalet Bakanı'nın memuru olarak görürler ve dosya, iddianame hazırlarken, soruşturma, araştırma yaparken ‘Devleti nasıl korurum' diye hareket ederler, halktan yana bir soruşturma, adil, etkili bir soruşturma yaptıkları görülmemiştir" ifadelerini kullandı.

Suriye sorunu ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, "Güney sınırımızda Suriye başta olmak üzere son beş yıldır yaşanan iç savaşın daha doğrusu 3. Dünya Savaşı'na benzer şekilde bütün emperyal güçlerin, bölge göçlerinde müdahil olduğu Suriye savaşı en fazla da doğal olarak ülkemizi etkiledi. Suriye'de yaşamını yitiren kaybeden yüz binlerce insan var. Toprağını, köyünü, evini terk etmek zorunda kalan milyonlarca Suriyeli savaşın birinci mağduru, kaybedeni. Ama Suriye dışında ve Suriye halkları dışında savaştan en fazla etkilenen bizleriz. Beş yıl önce Suriye'de savaşın başladığı ilk günlerde ne söylediysek, hangi öneri ve eleştiri yaptıysak, beş yıl sonra aynı noktadayız” şeklinde konuştu.

"BAHÇELİ ÇİN MALI MİLLİYETÇİ"

Demirtaş, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli'yi ise şöyle eleştirdi:

“7 Haziran'dan beri çakma milliyetçi parti AKP'den daha AKP'li olmuş durumda. Her hafta Salı günü AKP grup toplantısı yapılıyor. Emeğe de, zamana da yazık. Bence israf da yapmayın, MHP-AKP grup toplantıları artık tek toplantı halinde gerçekleşsin. Davutoğlu konuşurken, Bahçeli de yanında durup kafa sallasa yeterli. İkisi de grup toplantısı yapmış olurlar. Çin malı çakma milliyetçi koltuğunu kaybetme telaşıyla biraz önce Nusaybin'de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın' diyerek, milliyetçiliği, şovenliğe oynamanın tadıyla buradan katliam çağrısı yaptı.”

KANDİLİ KUTLADI

Önümüzdeki Cuma akşamının üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili olduğunu hatırlatan Demirtaş, “Kandilinde, üç aylarında İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Hem Regaip kandili hem üç aylar vesilesiyle bugün ülkemizde silahlı bir şekilde çatışan bütün taraflara, o yetkiyi, kararı elinde bulunduran herkese en azından bu mübarek aylar vesilesiyle bir kez daha çağrı yapıyorum. Lütfen silahları susturun, ellerinizi tetikten çekin. Bu iradeyi gösterin, barışçıl yöntemle sorunlarımızı çözmemize fırsat verelim” diye konuştu.

Haber Ara