Dolar

32,5242

Euro

34,9389

Altın

2.439,63

Bist

9.716,77

Demirtaş hendekleri savundu

Demirtaş, hendeklere ilişkin de 'Kusura bakmasınlar, gençler hendek kazıyormuş, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin onu yapsınlar.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-18 17:47:15

Demirtaş hendekleri savundu

Diyarbakır ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin yapılan açıklamada Demirtaş, "Biz çözüm yolları için çalışacağız. Tüm kurumlarımızla, halkımızla bu meseleyi yoluna koymaya çalışacağız" dedi.

'PARLAMENTODAN ÇEKLİME KARARI'

Demirtaş 'sine-i millete dönme' tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine de "Zaten milletin sinesindeyiz, parlamentodan çekilme gibi bir kararımız yok" cevabını verdi.

Gelecek hafta HDP'nin 'öz yönetimi tartışmak için' toplanacağını belirten Demirtaş, "Biz ölüm korkusunu aştık. Allah'tan başka bir şeyden korkumuz yok" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Demokratik Bölgeler Partisi Eş genel Başkanı Kamuran Yüksek, Halkların Demokratik Kongresi Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle'nin katılımı ile düzenlenen toplantıda Demirtaş öz yönetime ilişkin şunları söyledi:

"HDP hem parti programında hem seçim beyannamesinde, hem parlamentoda Türkiye'nin yönetim biçiminin ne olması gerektiğini söylemiştir. O da öz yönetimdir. Hükümetin bir iç savaş görüntüsünün çok ötesine giden bu işgal tutumuna karşı bir tutum içindedir partimiz. AKP hükümetinin bugün Kürt halkına karşı açmış olduğu savaşta Kürt halkının yanındadır. Bunun meşru, haklı tarihsel gelişmeleri uzun uzun ifade edildi."

'BU BİZİM HAKKIMIZ'

"Geri adım atmak bu tarihi döneminin şerefine yakışmaz. Biz kimsenin malını çalmadık kimsenin hakkını gasp etmedik, biz kendi topraklarımızda özgür ve onurlu bir halk olarak yaşamak istiyoruz bu da bizim hakkımızdır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Demirtaş, operasyonlara tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Putin'e bir iki gün meydan okuyup süt dökmüş kediye dönen Başbakan ve Cumhurbaşkanı, Musul'a asker gönderip dünyaya meydan okuyup sonra pısırık pısırık askerlerini geri çeken Cumhurbaşkanı, İsrail'e 'One Minute' deyip 20 milyon dolara anlaşma Cumhurbaşkanı, sıra Kürt halkına gelince mi kabadayı kesiliyorsunuz. Cizre'de 2 PKK'lı var diye 6 generalle operasyon yapmak mıdır sizin anlayışınız. Siz ne kadar aciz, ne kadar zavallı olduğunuzu ortaya koydunuz. Operasyon yaptığınız her yerde korku değil coşku havası hakim."

'HENDEK KAZANLAR...'

Demirtaş, hendeklere ilişkin de "Kusura bakmasınlar, gençler hendek kazıyormuş, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin onu yapsınlar. Hiçbir şey yapamıyorsanız dua edin. 5 vakit namaz kılın. Dua edin. Hiç değilse tarihe şereflilerin yanında, direnenlerin yanındaydım diye not düşün" diye konuştu.

Demirtaş, hükümete yayın medya organlarını da şu sözlerle eleştirdi: "Gazetelerine bir bakın. Büyük temizlik operasyonuymuş. Silip süpürme operasyonuymuş. Siz kimsiniz ya? Kimi nereden süpürüyorsunuz? Bu toprakların ancak kanalizasyonunu temizlersiniz. Başka da bir şeyi temizleyemezsiniz. Haklıyız, kazanacağız."

'DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ'

Mesele hendek ya da barikat değildir diye konuşan HDP Eş Başkanı, "Direnişi büyüteceğiz" dedi.

"Bu zulüm çarkı uzun sürmeyecek, merak etmeyin. Halkımız sıkıntı çekiyor, farkındayız. Bizler siyasetçiler olarak çözüm yollarını tartışıyoruz, geliştireceğiz. Halkımızla birlikte direnişi büyüteceğiz. Öz yönetimin inşası, içinin doldurulması konusunda önemli kararlar alacağız. faşizm rica ile minnet ile durmaz. Halkımızı bu onurlu, görkemli direnişi sahiplenmeye çağırıyoruz. Geri adım atmak bu tarihi dönemin şerefine yakışmaz. Anavatanımızda özgür ve onurlu yaşamak istiyoruz. Bu kazanılana kadar bu direniş devam edecektir. "

Haber Ara