Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün yaptığı açıklama nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-01 19:40:07

Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, dün Diyarbakır'da düzenledikleri basın toplantılarında, halkı sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesine yürümeye çağıran HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında soruşturma başlatıldı.

Demirtaş, dün Sur ilçesindeki yasaklı bölgeye yaklaşık 50 metre mesafede bulunan Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde yaptığı açıklamada, özetle, şu ifadelerde bulunmuştu:

"Ne bir güvenlik görevlisi, ne bir sivilin, kadının, çocuğu ne de bir gencin ölümüne artık biz rıza gösteremeyiz. Şu saatten sonra bütün halkımız özellikle tüm Diyarbakır halkı, çevre ilçeler, dış ilçeler artık Sur'daki ablukanın tümden kalkması için ayakta olmalıdır. Somut bir öneri ile şu çağrı yapıyoruz, bugün Pazartesi, Çarşamba günü saat 16.00'da herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir. Bizim halkımızdan ricamız şudur, kararlı olunmalıdır, asla abluka kaldırılmayana kadar dönmeyeceğimiz bu yürüyüşte ısrarcıyız, ölümleri durduracağız ve geri adım atmayacağız demelidir. Sadece ablukanın kalkması yeterlidir, sonra artık şehrimizde Suriçi'nde çatışmalar sonlanmış olacak. Suriçi'ndeyiz, Suriçi'nde çatışma sonlanana kadar da bu çağrımızdan bu çabamızdan vazgeçmeyeceğiz."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara