Dolar

32,3710

Euro

35,0081

Altın

2.325,97

Bist

9.102,91

Demirtaş: Dokunulmazlığımızı sağlayan halktır

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'Bizim her zaman dokunulmazlığımızı sağlayan halktır. Önlerinde biat edeceğimizi bekliyorlar. Rüyalarında bile göremeyecekler' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-05 09:31:20

Demirtaş: Dokunulmazlığımızı sağlayan halktır

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adana'da Gülbahçe Mahallesi'nde partisinin temsilciliğinin açılışında, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanun hakkında konuştu:

"Dokunulmazlıkları kaldırmışlar. Bakalım ne olacak, hep birlikte göreceğiz. Bizim sizden başka dokunulmazlık zırhımız yok ki. Bizim her zaman dokunulmazlığımızı sağlayan sizdiniz, halktır. Etrafımızdaki halk gücüydü. Bu kalkmadığı sürece bizim dokunulmazlığımız kalkmış sayılmaz. Halk karar verirse kaldırmaya, kaldırır. Onun dışında kimse dokunulmazlığımızı kaldıramaz. Meclisteki yasalar değildi zaten bizi koruyan, sizdiniz, siz. Halkına inanan, halkına güvenen, halkının etrafında, halkla bütünleşmiş siyasetçilerin bütün gücü, bütün dokunulmazlığı budur işte. Anayasada kaldırmışlar, umurumuzda değil. Bizi korkutacaklarını, önlerinde biat edeceğimizi, diz çökeceğimizi bekliyorlar. Rüyalarında bile göremeyecekler."

AA'nın haberine göre Demirtaş, bedel ödemeleri gerektiğinde ödeyeceklerini söyledi. "Bu halkın en değerli evlatları en ağır bedeli ödemedi mi? En kıymetlilerimiz, çoğunun mezar taşı bile yok. Bizim onlardan ne üstünlüğümüz var ki? Bizim kanımız, değerlerimizin, şehitlerimizin kanından kırmızı mı ki? Bin defa canımız, halkımızın yoluna kurban olsun" dedi.

Kentte bugün yapmayı planladıkları mitinge izin verilmemesine tepki gösteren Demirtaş, parlamentonun üçüncü büyük partisi olduklarına işaret etti:

"Ben de buradan bütün halkımıza sesleniyorum, yarın İstanbul'da, Amed'de mitingler var. İnadına ve ısrarla yasakladıkları her yerde meydanları doldurun, sokakları doldurun. Bu gidişatı ancak siz değiştirebilirsiniz, halk değiştirebilir. Asla geri adım atmayın. Sokaklar, valinin malı değildir. Meydanlar, cumhurbaşkanının malı değildir. Bu ülke onların babasının mirası değildir, bu halkın malıdır. Meydanları, alanları halka yasaklayamazlar. Burada yasak varsa, orada daha fazla sokağa çıkın. Nerede zulüm varsa, zulmün karşısında dimdik durun. Hep birlikte bunu yapacağız. Bunun sonunun halkın elinden geldiğini, halkın bunun sonunu getireceğini herkese göstereceğiz."

Demirtaş'ın açılıştan sonra mahalleden ayrılmasının adından aralarında çocukların da bulunduğu bir grup, güvenlik tedbiri için bekleyen TOMA ve polis araçlarına taşla saldırdı. Ekiplerin su sıkarak müdahale ettiği grup, dağıldı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara