Dolar

32,5497

Euro

34,8381

Altın

2.428,35

Bist

9.645,02

Demirtaş: Bu yapılan fiili bir işkence

Tutuklu HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, SEGBİS ile ifade vermekten rahatsız...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 17:33:56

Demirtaş: Bu yapılan fiili bir işkence

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 2016 yılında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun şikayetiyle "T.C. Hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlamasıyla açılan davada ikinci duruşma görüldü.

Hakkında 4 yıl 8 ay hapis cezası istenen duruşmada konuşan Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

SEGBİS ile bağlantıdan memnun olmayan Demirtaş, "SEGBİS ile yapılan yargılama fiili bir işkence ve hukuksuz bir uygulamadır." dedi.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle;

"Yine hakkımda açılan çok sayıda dava nedeniyle fiilen mahkemenizde olmam imkansız hale gelmiştir. SEGBİS üzerinden savunma yapmak zorunda bırakılmışımdır. SEGBİS ile yapılan yargılama fiili bir işkence ve hukuksuz bir uygulamadır. Kabul edilecek bir yanı yoktur.

"YARGI YOLUYLA LİNÇ EDİLEBİLİRİZ"

Bugünkü siyasi atmosfer HDP milletvekili ve 10 bine yakın üyesini yargı yoluyla linç ettirebilir. Bu bir siyasi rekabet konusudur. Yargı konusu olamaz. Türkiye'de yargımız baskının ve bir siyasi partinin yargı eliyle hukuk dışı bir şekilde linç edilmesine tasfiye edilmesine alet olmamalıdır. Yargı siyasi partilerin rakibi değildir. Yargının görevi iktidarın çıkarlarını korumak değildir. Yargının görevi iktidarın kamuoyu önünde verdiği talimatlara uymak değildir. Yargının bir tek görevi vardır, adaleti sağlamaktır. Ben Türkiye'nin en büyük üçüncü partisinin eş genel başkanıyım. Diğer eş genel başkanımız yargı operasyonuyla tasfiye edildi. Bu bir suçtur.”

DAVA 1 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Mahkeme ise, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 1 Haziran'a erteledi.

 

Haber Ara