Dolar

32,5526

Euro

34,9882

Altın

2.420,94

Bist

9.722,09

Demirtaş AK Parti ve Erdoğan'a yüklendi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Davutoğlu'na da seslendi: 'Dolmabahçe mutabakatının arkasında durduk. Neden sahip çıkmıyorsunuz.'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 16:21:33

Demirtaş AK Parti ve Erdoğan'a yüklendi

Ajansların haberine göre, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme dair açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "2023 vizyonunuz mükemmelse gelin beraber yapalım" dedi. Demirtaş, "2023'e kadar biz yöneteceğiz diyorlar. 2023 vizyonunuz mükemmelse gelin beraber yapalım. Yok 2023 vizyonu başkanlık ise bunu yaptırmayacağız. Hangi doğru işi yaptınız da HDP engel oldu? Hangi doğru işinize köstek olduk? Çözüm süreci dediniz elimizi taşın altına koyduk" diye konuştu.

Erdoğan'a seslenen Demirtaş, "Senin tuzun kuru. Senin saraylarının camları kalın. Silah sesleri duyulmuyor. Barış istiyoruz, bunu yapabileceğimiz gücümüz olduğu için sen bu kadar öfkelisin" dedi.

'DOLMABAHÇE'YE NEDEN SAHİP ÇIKMIYORSUN'

Demirtaş, şunları ifade etti: "Sayın Davutoğlu neden çıkıp Dolmabahçe yanlıştır dediniz. Son derece namuslu bir iş yaptık ve Dolmabahçe mutabakatının arkasında durduk. Neden sahip çıkmıyorsunuz hırsızlık mı yapılıyor orada? O görüşmeye neden sahip çıkmıyorsunuz? Bu çocuklar ölmeyecekti işte. Biz şimdi PKK'nin dağdan indiğini konuşuyor olacaktık. HDP bunu nasıl engelledi açıklasınlar bakalım. İmralı heyetine biz mi engel olduk. Tek suçumuz var. Parti olarak seçime girdik ve barajı aştık budur rahatsız eden.

81 ilde yaşayanlar HDP gerçek, hakiki bir halk partisidir. Ne silaha dayanır, ne şiddete dayanır. HDP'deki varlığımız silaha mesafemizdendir. Bütün saldırılara, hakaretlere rağmen moralimizi bozmadan verdiğimiz sözü tutmaya çalışıyoruz. Tarihi kırılmayla karşı karşıyayız. Dolmabahçe mutabakatına dönmemiz lazımdır.

Kırılma süreçlerinden çevirebilir Sayın Başbakan. Bir cumhurbaşkanından beklenen şey ‘Seni başkan yaptırmayacağız'a takılmak yerine mevcut durumu doğru okumaktır. Savaş politikalarının tutmadığını görmesi lazım. Şu saatten itibaren kaldığımız yerden değil, kaldığımız yerden daha ileride devam derse sürecin içerisinde olacağız. Ellerin tetikten çekilip, ölümleri durdurmamız lazım."



Haber Ara