Dolar

32,5384

Euro

34,9583

Altın

2.426,20

Bist

9.722,09

Demirtaş: Adresim Türkiye Büyük Millet Meclisi

Mahkemede adresi sorulan Demirtaş, “Türkiye Büyük Millet Meclisi” şeklinde cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-23 15:38:01

Demirtaş: Adresim Türkiye Büyük Millet Meclisi

TIMETURK|HABER MERKEZİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' iddiasıyla açılan davanın duruşması bugün Kartal Anadolu Adliyesi'nde görülmeye başlandı.

Demirtaş, duruşmaya tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı.

"ADRESİN?"

Mahkeme heyetinin adresini sorduğu Demirtaş “Türkiye Büyük Millet Meclisi” yanıtını verdi.

"DEMİRTAŞ'A LİNÇ KAMPANYASINA..."

Demirtaş, savunmasında "Bir vekil olarak huzurunuzdayım. Medya organlarını veya gazeteyi tehdit ettiğim ya da ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ettiğim iddiası ile yargılanıyorum. 6 milyon oy almış bir partinin İstanbul milletvekili ve genel başkanlığını sürdürüyorum daha.

Türkiye'nin 30'dan fazla şehrinde hakkımda açılmış davalar vardır. Dolayısıyla her birisine cezaevi nakil aracı ile gidip gelmeyi hem onur kırıcı hem de imkansız olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu nedenle adil yargılama hakkım ortadan kaldırılmış bir şekilde yargılanıyorum. ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ettiğim iddia edilmiş. İddianamede bu suçu somut olarak nasıl işlediğim anlatılmamış. Bir gazeteye karşı hakaret ve aşağılama söylemi, nasıl TCK-216'ya denk geliyor ben bunu çözemedim. Selahattin Demirtaş hakkında başlatılmış olan siyasal linç kampanyasına benim de katkım olsun diye hazırlanmış olan bir iddianamedir." ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara