Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Demirtaş acil olarak Brüksel yolcusu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Acil” olarak Brüksel’e gitmeye karar verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 12:27:39

Demirtaş acil olarak Brüksel yolcusu

PROGRAMDAKİ ACİL DEĞİŞİKLİK

Hürriyet'ten Okan Konuralp'ın haberine göre, HDP Eşgenel Başkanı Demirtaş, partinin diğer Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte bu sabah gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelecekti. Ancak sabah saatlerinde katılımcılara “Planladığımız kahvaltıyı, Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ın programındaki acil bir değişiklik nedeniyle maalesef yakın bir geleceğe ertelemek durumundayız” içerikli bir mesaj gönderildi.

KARTAL VE AYDAR'LA GÖRÜŞME

HDP Eşgenel Başkanı Demirtaş'ın Brüksel'de eski DEP Milletvekilleri, Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar'ın da aralarında örgütün bazı üst düzey isimleriyle görüşeceği belirtiliyor.

REMZİ KARTAL KİMDİR ?

1991 yılında DEP milletvekili olarak Parlamento'ya giren Remzi Kartal bu partinin 1994 yılında kapatılmasının hemen ardından tutuklanmamak için yurtdışına kaçtı.

Yurt dışındaki diğer DEP'lilerle "DEP ile Dayanışma Bürosu"nu kuran Kartal, 1995 yılında Sürgünde Kürdistan Parlamentosu'nun (PKDW) kuruluş çalışmalarında yer aldı. PKDW'nin Yürütme Kurulu'nda yer alan Kartal, 1999 yılında parlamentonun kendisini feshi ardından Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) kuruluş çalışmalarında yer aldı.

OSLO GÖRÜŞMELERİNE KATILMIŞTI
PKK liderlerinden Mustafa Karasu, Oslo görüşmeleriyle ilgili geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamada, Remzi Kartal'ın zaman zaman görüşmelere katıldığını söylemişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara