Dolar

32,5752

Euro

34,9885

Altın

2.431,43

Bist

9.770,19

Demirören hükümetten destek istedi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 'Hükümetimizden kulüplerimize destek gelmesi gerekiyor çünkü kulüplerimiz borç batağının içinde' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-28 15:20:33

Demirören hükümetten destek istedi

AA'nın haberine göre: Kulüplerin mali yapılarının düzeltilmesi gerektiğinin altını çizen Demirören, Bakan Kılıç'ın önderliğinde hükümetten kulüplere destek beklediklerini belirterek, "Şu an maalesef Galatasaray çok önemli bir şey yaşıyor. Galatasaray'ın durumunu çözmek için de uğraşıyoruz. Sırada diğer kulüpler de var. Çıkacak yasa, kulüplerin borcunu 10 yıla bölmez ise futbol adına faydası olmaz. Kulüp idaresine sadece futbol olarak bakmayalım. Ben de başkanlığım dönemimde hatalar yaptım. Hatadan dönmek önemli. Çıkacak yasanın, kulüplerin banka ve vergi borçlarını yapılandırması gerekir" şeklinde konuştu. 

KURALLARI DOĞRU KOYMAK

Almanya'da Bayern Münih Kulübü'nden örnek veren Demirören, "Bayern Münih, havuz sistemi bozulmasın diye 20 milyon euroluk bir fedakarlık yaptı. Bizlerin de bu mantıkta olması lazım. Bu mantığa geleceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise  "Dünyanın birçok ülkesinde kulüpler sıkıntılarla karşı karşıya gelmiştir. Önemli olan altyapıyı sağlam oluşturup, kuralları doğru koyup, elde edilen gelirlerin doğru şekilde harcanmasını sağlamak" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından gerçekleştirilen "Futbol Zirvesi"'nin açılış konuşmasını yapan Kılıç, bu organizasyonda sadece Türkiye'de değil dünyada da futbolun nasıl ilerlemesi gerektiği konusunda fikirlerin ortaya konacağına inandığını belirterek, "Medeniyetlerin bir araya geldiği İstanbul'da ve ülkemizde, tüm spor camiasına katkı verecek fikirlerin, yine İstanbul'da müzakere edildikten sonra dünyaya açılacağına inanıyorum" dedi.

"TÜM PAYDAŞLARLA YOĞUN ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ"

Kulüplerin mali durumuyla ilgili konunun önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, "Türkiye'deki futbol kulüplerinin mali yapısıyla ilgili ciddi bazı emareler var. Gelecekte bununla ilgili bazı sıkıntılı konular olabilir. Olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Şimdiden bunun çalışmasına başladık ama yasal altyapıyı oluşturarak yapmalıyız. Kulüpler yasası... Bizim bunu çok profesyonel anlamda çalışarak, şu anda geldiği noktadan artık son halini vererek, yasal altyapısını iyi kurarak ileriyi görmemiz gerekiyor. Tüm paydaşlarla yoğun çalışma içindeyiz. Bu yasal altyapılar oturmadan zaten gelecekle ilgili adımlardan bir şey elde edemeyiz" diye konuştu.

UEFA kriterlerinin uygulanması konusundaki zorunluluğu hatırlatan Bakan Kılıç, bu noktaya gelmeden işi halletmek istediklerini vurgulayarak, "Dünyanın birçok ülkesinde kulüpler sıkıntılarla karşı karşıya gelmiştir. Önemli olan altyapıyı sağlam oluşturup, kuralları doğru koyup, elde edilen gelirlerin doğru şekilde harcanmasını sağlamak" ifadelerini kullandı.

"SPORUMUZU DAHA İYİ GÜNLERE TAŞIMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sporun içinden geldiğini vurgulayan Kılıç, "Başbakanlığı döneminde futbol oynadığını ve goller attığını hatırlatmak istiyorum. Futbol ve sporun içinde olan, yakından takip eden, desteklemek amacıyla ciddi çalışmalar yapan Cumhurbaşkanımız var. Spor camiası içinde olan herkesle bir arada olarak, sporumuzu daha iyi günlere taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Buradan çıkacak sonuçların spor camiasına hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Erzik: "FIFA'nın durumunda istenmeyen değişiklikler oldu"

FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, FIFA'da yaşanan son gelişmelerin kendisini üzdüğünü söyledi.

Erzik, 33 yıl UEFA'da görev aldıktan sonra 2015 Mart'ta veda ettiğini hatırlatarak, "Çok onurlu bir veda töreni yapıldı ama bu keyfim uzun sürmedi. 111 yıllık FIFA'nın durumunda bazı değişiklikler oldu. İstenmeyen, arzulanmayan değişiklikler. Bunların üzerine konuşmak istemiyorum. Umuyorum ve diliyorum ki 26 Şubat'ta yapılacak başkanlık seçimi sonrası FIFA'da profesyonel yönetim daha fazla etkin olacak. Uzman kişilerden oluşan bir heyet, mali yapının girdileri ve çıktılarının sorumlusu olacak. İnşallah bu, o kongrede kabul edilecek" diye konuştu.

UEFA'nın kulüp lisans sisteminin önemine dikkati çeken Erzik, konuşmasında bu konuda geçmiş dönemdeki projeleri de anlattı.

Haber Ara