Dolar

32,5298

Euro

34,8074

Altın

2.435,62

Bist

9.726,90

Demirel adına 'liderlik merkezi' kurulacak

Demirel adına 'liderlik merkezi' kurulacak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 16:57:43

Demirel adına 'liderlik merkezi' kurulacak
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel adına "Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi" kuracaklarını bildirdi.

Prof. Dr. Çarıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirel'in hayatını kaybetmesine, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi çok üzüldüklerini söyledi.

Süleyman Demirel'in, üniversitelerinin isim babası, kuruluşunu gerçekleştiren devlet büyüğü ve hemşehrileri olduğunu ifade eden Çarıkçı, şöyle konuştu:

"Bizim için değerli bir şahsiyet, sembol bir isimdi. Üniversitenin akademik yıl açılışlarına kurulduğu yıldan beri gelir ve ilk dersi yapardı. Böyle bir gelenek oluşmuştu. Ama son 4-5 yıldan bu yana sağlığı çok elvermediği için gelemiyordu. Eksikliği de hissediliyordu. Bizim için daha bir değerli, anlamlı bir katkısı oluyordu."

Rektör Çarıkçı, Demirel'in hayatını kaybetmesinin üniversiteleri açısından büyük bir kayıp olduğuna işaret ederek, özellikle Cumhurbaşkanı olduğu dönemde üniversiteye çok büyük katkıları olduğunu vurguladı.

- "Adına yapılmış lisansüstü projeler, tezler ve projeler olacak"

İlker Hüseyin Çarıkçı, üniversitenin bu günlere gelmesinde en büyük payın merhum Süleyman Demirel'e ait olduğunu ifade ederek, "Şu anda Süleyman Demirel Üniversitesi, 1992 yılında kurulan üniversiteler içerisinde çok çok önemli bir yerdeyse, hatta 109 devlet üniversitesi içerisinde hemen hemen her sıralamada ilk 10'da yer alıyorsa, bunun en önemli sebebi tabii ki Süleyman Bey'in üniversiteye verdiği maddi ve manevi desteklerdir" diye konuştu.

Üniversite yerleşkesinde Demirel için yaptırılmış birkaç sembol anıt olduğunu, ancak bunun yeterli olduğunu düşünmediklerini dile getiren Rektör Çarıkçı, şunları kaydetti:

"(Süleyman Demirel Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi) kurma düşüncemiz var. Ölümünden önce gündeme getirmiştik ama yetişmedi. Senato kararı da çıkaracağız. Bir sonraki aşamada ise bir liderlik enstitüsüne çevirme niyetimiz var. Anıtlardan ve müzelerden daha ziyade, akademik çalışmalarla Süleyman Demirel'in anılması gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah enstitünün bu konuda çalışmaları olacak. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde bunları zaten göreceksiniz. Onun önemli bir lider olduğunu, ülke için önemli olduğunu düşünüyoruz. Adına yapılmış lisansüstü projeler, tezler ve projeler olacak."

Haber Ara