Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Değirmenci: Direnişi tavizsiz sürdürmeliyiz

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci: Darbecilerin üst aklından, mimarlarından, destekçilerinden ve tetikçilerinden tam anlamıyla hesap sorulmalıdır

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-21 01:16:57

Değirmenci: Direnişi tavizsiz sürdürmeliyiz

Şanlıurfa Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen “Medya ve Algı Yönetimi- Bir Medya Darbesi Olarak 28 Şubat” semineri Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci'nin katılımıyla Eyyüp Cenap Gülpıbar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. Seminerde konuşan Aslan Değirmenci, 12 Eylül ve 28 Şubat darbe sürecine zemini medyanın hazırladığını söyledi.

Her iki darbeye yönelik görülen davaların medya ayağına mercek tutulmadığını ifade eden Değirmenci, “Hukuk işletilmedi, adalet yerini bulmadı. Kendisini imtiyazlı sayan sözde gazeteciler Gezi olayları, 7 Şubat MİT krizi, 17/2 5Aralık küresel operasyonunda karşımıza tekrar algı operasyonlarıyla çıktılar. 12 Eylül ve 28 Şubat sürecinde cuntaya psikolojik harekât desteği veren medya, FETÖ ile omuz omuza vererek ulusal ve uluslararası arenada psikolojik harp merkezlerinde üretilen haberlerle milli iradenin tecellisini engellemeye yeltendiler, ulusal güvenliği tehdit ettiler. Daha açık konuşalım; manipülasyon, fitne ve fesat ile önce yürekleri sonra yeryüzünü kirletmeye kalktılar” dedi.

"VERİLECEK KÜÇÜK BİR TAVİZ ANLATILAMAZ"

“Adalet önünde hiçbir kişiye, zümreye imtiyaz tanınamaz” diyen Değirmenci, “Seçilmiş hükümeti ortadan kaldırmaya ve işlevsiz kılmaya yönelik haberlere imza atmak, ifade ve düşünce özgürlüğü değildir. İfade ve düşünce özgürlüğü altında kardeşliğimizi, birliğimizi hedef almaktır. Geçmiş darbelerin açtığı yaralar tümüyle sarılmamışken verilecek küçük bir taviz anlatılamaz, kabul edilemez. Darbecilerin üst aklından, mimarlarından, destekçilerinden ve tetikçilerinden tam anlamıyla hesap sorulmalıdır” diye konuştu.

"DİRENİŞ, 15 TEMMUZ'DAN İBARET DEĞİLDİR"

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanıklı davanın Ankara'da görüldüğünü hatırlatan Değirmenci, “Vesayet zeminlerinin, darbelerin, yasakların, yalancı düzenlerin tümüyle yıkılması için;  işin ucu kime gidiyorsa, nereye ulaşıyorsa sonuna kadar gidilmelidir. 28 Şubat sürecinin yargı, medya ve iş dünyası ayağını adaletten kaçırmak, Türkiye'ye tuzak kurmak için her fırsatı değerlendirenlere koz vermek, milletin iradesini hiçe saymaktır. Sadece yargıya değil hepimize bazı görevler düşmektedir. Tereddütsüz ve tavizsiz bir tarzla direnişi sürdürmeliyiz. Direniş, 15 Temmuz'dan ibaret değildir. İhanet tam manasıyla tüketilememiştir” şeklinde konuştu.

Seminerde Aslan Değirmenci sinevizyon eşliğinde iç kargaşa çıkartmaya ve ülkeyi yönetilemez hale getirmeye yönelik yapılan haberlerden izleyicilere örnekler gösterdi. Değirmenci, illegal yapıların sosyal medya paylaşımlarıyla kaosa nasıl zemin hazırlamaya çalıştıklarını da anlattı.

Haber Ara