Dolar

32,4773

Euro

34,9510

Altın

2.437,35

Bist

9.716,77

Değirmenci: Atilla kararını FETÖ’cülerin moderatörü verdi

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği Başkanı Aslan Değirmenci, ABD’de görülen davada Mehmet Hakan Atilla’ya verilen ceza ile evrensel hukuk ilkelerinin çiğnendiğini söyleyerek “Karşımızda bir mahkeme yok, dava da yok. Sergilenen bir tiyatro, kurulan bir kumpas davasıdır. Hakan Atilla suçsuzdur, FETÖ ve CIA/FBI/ABD yargısının kumpası sonucunda mağdur edilmektedir” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-17 00:24:51

Değirmenci: Atilla kararını FETÖ’cülerin moderatörü verdi

ABD'de görülen davada Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'ya verilen cezaya Türkiye'den tepkiler gecikmedi. Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci, “Karşımızda bir mahkeme yok, dava da yok. Sergilenen bir tiyatro, kurulan bir kumpas davasıdır. Hakan Atilla suçsuzdur, FETÖ ve CIA/FBI/ABD yargısının kumpası sonucunda mağdur edilmektedir” dedi.

SES KAYITLARI ATİLLA'YA AİT DEĞİL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ABD'deki yargılamada kullanıldığı anlaşılan belge, ses kaydı ve içeriklerin nasıl ve ne zaman elde edildiği, kimlerden temin edildiği, bu kişilerin nerede olduğu ve yazılı ifadelerin nelerden ibaret olduğu sorulmasına rağmen, ABD'den ses çıkmadığını ifade eden Değirmenci, “Oysa biz iyi biliyoruz ki; ABD'deki dava dosyasına giren delillerin kaynağı FETÖ… Uluslararası hukuk kurallarına göre Türkiye'den resmî yollardan istenmesi gereken sözde deliller, FETÖ'den alındı. Delil olarak gösterilen, montajlı ses kayıtları ve tahrip edilen belgeler ABD'de delil kabul edilebilirlik standartlarını da karşılamıyor, eksiklik kuralı altındaki minimum standartlara uymuyor. Kaldı ki Atilla'ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtları başka birine aitti” dedi.

CHP'NİN KARIŞTIĞI DERİN İLİŞKİLER 

“Kumpas davasında; Türkiye ile ABD arasındaki adli yardımlaşma anlaşmalarına da açıkça aykırı davranıldı, evrensel hukuk ilkeleri çiğnendi” diyen UMED Başkanı Aslan Değirmenci, Türkiye aleyhinde söylem ve hareketleriyle dikkat çeken, İsrail destekli FDD yöneticilerinin söz konusu kumpas davasına bilirkişi olarak atandığına dikkat çekti. Değirmenci, “İsrail ve BAE tarafından fonlandığı bilinen 'Düşünce kuruluşu' FDD'nin Başkanı Mark Dubowitz ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer (bilirkişiler) ‘in FETÖ'cü isimlerle dirsek temasları biliniyor. Bilirkişi olarak atanan Schanzer'in de üyesi olduğu "FDD-Türkiye Programını", 2003-2005 arasında ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Eric Edelman yürütüyor. Programda Schanzer'in yanı sıra 2011-2015 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili olan Aykan Erdemir, John Hannah ve Merve Tahiroğlu görev yapıyor. Evet CHP...” şeklinde paylaşımlarda bulundu.

KARARI FETÖ'CÜLERİN MODERATÖRÜ VERDİ

Atilla davasının hakimliğini yapan Berman ise 8-9 Mayıs 2014 tarihinde Four Seasons Bosphorus otelde FETÖ tarafından düzenlenen Adalet ve Hukuk Devleti adlı sempozyuma katıldığını belirten Değirmenci, sempozyumda Berman'ın moderatörlük yaptığının altını çizdi. Berman'ın ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirileriyle de bilindiğini ifade eden Değirmenci, tanık ve deliller konusunda paylaşımlarında önemli deşifrelerde bulundu. 

TANIKLAR FETÖ'DEN TANIDIKLAR

Değirmenci, “Tanıklara ve delillere dönecek olursak. Atilla davasındaki tanıklar arasında yer alan eski Bankalar Yeminli Murakıbı O.Zeki Canıtez, "FETÖ üyesi olmak" suçundan firari ve hakkında yakalama kararı var. Tanık değil, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olan tanıdıklardan kendisi yani. Sözde delilleri ABD'ye veren 17 Aralık kumpasının sorumlularından biri olan FETÖ firarisi eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz… Bunu biz söylemiyoruz kendisi itiraf etti. Korkmaz ayrıca, FBI ve CIA ile iş birliğiyle Türkiye'den kaçmayı başardığını da açıklamıştı. Unutmadan, firari FETÖ'cü polis Hüseyin Korkmaz Atilla davasında, FBI'nın kendisine 50 bin dolar verdiğini ve ABD'de oturduğu evin kirasını ise savcılığın ödediğini de itiraf etmişti. Sonuç olarak; Türkiye'yi türbülansa sokmak isteyenlerden adalet beklenmez” dedi.

Haber Ara