Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

DEAŞ'ın bombasıyla yaralanan minik Muhammet, Türkiye'de şi

DEAŞ'ın bombasıyla yaralanan minik Muhammet, Türkiye'de şifa buldu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-01 11:14:33

DEAŞ'ın bombasıyla yaralanan minik Muhammet, Türkiye'de şi
İZZET MAZI - Terör örgütü DEAŞ mensuplarınca evlerine yerleştirilen bombanın patlamasıyla ağır yaralanan 8 yaşındaki Suriyeli Muhammet el-İsa, tedavi için getirildiği Kilis'te yaşama yeniden tutundu.

Çobanbey ilçesine bağlı Tat Humus'taki köylerini DEAŞ'ın saldırıları sonucu terk eden, daha sonra Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör örgütünden temizlenen köylerine geri döndüklerinde DEAŞ mensuplarının önceden evlerine yerleştirdiği il yapımı bombanın patlaması sonucu ağır yaralanan küçük Muhammet, Kilis Devlet Hastanesi'nde sağlığına kavuştu.

Kilis Devlet Hastanesi'ndeki doktorların özverili çalışmaları sayesinde yaşam mücadelesini kazanan Muhammet, bombalar nedeniyle bir gözünü kaybetse de şimdi heyecanla taburcu olup ailesine kavuşacağı günü bekliyor.

Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Tuşat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük Muhammet'in yaklaşık 3 haftadır verdiği yaşam mücadelesini kazandığını söyledi.

Hasta getirildiğinde iç organlarında yaralar olduğunu ve buna bağlı kanamalar ve batın içi kirlenmeler meydana geldiğini anlatan Tuşat, şöyle devam etti:

"Hastayı acil şekilde ameliyata aldık. Ameliyattan sonra yaklaşık bir hafta kadar yoğun bakımda kaldı. 5 gün boyunca makineye bağladık. Tedaviye olumlu cevap verince yavaş yavaş mobilize etmeye başladık ve servise aldık. Şu anda durumu gayet iyi. Aynı zamanda sol gözünde de yaralanması var. Ameliyat oldu ama şimdi görmüyor. Bundan sonra görmesi de çok ümitli görünmüyor."

Savaşın çocuklarda kalıcı travmalara neden olduğuna işaret eden Tuşat, bu nedenle çocuk hekimi ve cerrahisinde çalışmanın özel bir ilgi gerektirdiğini belirtti.

Tuşat, Suriye'den gelen çocuk hastaların tedavilerinin 1-2 günde tamamlanmadığına, bir çoğunun yaklaşık 2-3 ay hastanede kalabildiğine dikkati çekerek "Devamlı yanımızda olduğu için onlarla içli dışlı oluyoruz. Onları kendi çocuğumuz ve kardeşimiz gibi görüyoruz. Yanımıza geliyorlar. Hep beraber yemek yiyoruz, bazen onlara bir şeyler ısmarlıyoruz bazen onlar bize bir şeyler getiriyorlar." dedi.

- "Türkiye olmasa çocuklarımız ölecekti"

Muhammet'in amcası Abdurrahman el-İsa, DEAŞ'ın saldırıları nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını ve 6 ay boyunca farklı yerlere göç ettiklerini vurguladı.

Çobanbey ilçesine bağlı Tat Humus köyünde yaşarken DEAŞ gelince köylerinden ayrıldıklarını aktaran el-İsa, şunları kaydetti:

"Akterin köyüne gelerek zeytinlik bir alana kurduğumuz çadırda yaşamaya başladık. Daha sonra köy DEAŞ'tan temizlenince dönmeye karar verdik. Özgür Suriye Ordusu askerleri evimizdeki aramada 11 tuzaklanmış bomba buldu ve etkisiz hale getirdi. Evin güvenli olduğunu düşünerek girdiğimizde bomba patladı ve Muhammet ağır yaralandı. İlk olarak orada bir hastaneye gittik daha sonra da buraya getirdik. Burada ona çok iyi baktılar. Yeğenim, Türk doktorlar sayesinde hayata yeniden döndü. Türkiye olmasa rezil olurduk. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Allah hepsinden razı olsun. Artık savaşın bitmesini istiyoruz. Türkiye olmasa çocuklarımız ölecekti."

- "Doktor olup yaralı çocukları iyileştirmek istiyorum"

Muhammet el-İsa da 7 gün yoğun bakımda yattığını, bu süreçte doktorunun kendisini yedirip içirdiğini belirtti.

Doktorların kendisine çok iyi baktığını söyleyen minik Muhammet, "Doktor Mustafa ve Dilara olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Ben 8 yaşındayım artık okula gitmek istiyorum. Okula gidip doktor olmak ve savaş nedeniyle yaralanan çocukları tedavi etmek istiyorum." dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara