Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

DEAŞ elebaşı Bağdadi'yle ilgili şok iddia

ABD Savunma Bakanlığı, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydının incelendiğini bildirdi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 00:09:54

DEAŞ elebaşı Bağdadi'yle ilgili şok iddia
ABD Savunma Bakanlığı, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydının incelendiğini bildirdi.

Rus hava saldırısında öldüğü iddia edilen DEAŞ elebaşı Bağdadi'ye ait olduğu öne sürülen ses kaydı ortaya çıktı. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Bağdat'tan video konferansla bağlandığı ABD Savunma Bakanlığındaki basın toplantısında, "Ölümüne ilişkin kesin kanıt olmadığı için onun hayatta olduğunu varsaymaya devam etmiştik" dedi.

ABD Ulusal İstihbarat Dairesi sözcüsü ise, "Ebubekir el-Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydından haberdarız. Ses kaydını inceliyoruz. Doğruluğundan şüphelenmek için herhangi bir nedenimiz olmamasına rağmen, bu noktada doğrulama yapmamız da gerek" dedi.

Öte yandan Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Türkiye, İran ve Rusya'nın Astana'daki Suriye görüşmelerine ilişkin yorumlarının da yer alıyor.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara