Dolar

32,3395

Euro

35,1094

Altın

2.241,68

Bist

8.872,70

Davutoğlu ve Babacan’ın partileri seçime giremeyecek mi?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bir açıklama yaparak olası bir seçimde seçimlere katılabilecek partilerin listesini açıkladı. Listede Davutoğlu ve Babacan’ın partilerinin yer almaması, akıllara, olası bir seçimde bu partilerin seçime girip giremeyeceği sorusunu getirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 15:31:16

Davutoğlu ve Babacan’ın partileri seçime giremeyecek mi?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan listede geçtiğimiz haftalarda teşkilatlanmasını tamamlayan Yeniden Refah Partisi'nin seçime katılma hakkına sahip olduğu belirtilirken, Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz aralık ayında kurduğu Gelecek Partisi yer almadı.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan ise halen parti kurma hazırlığında.

Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre YSK'nın açıkladığı liste, hem Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin hem de Babacan'ın kurmaya hazırlandığı siyasi partinin seçimlere katılıp katılamayacağı konusunda kafaları karıştırdı.

SEÇİME GİRME ŞARTLARI NELER?

Siyasi Partiler Kanuna'na göre seçime girmek isteyen bir parti, oy verme gününden 6 ay önce ülkenin yarısında ve söz konusu illerin 3'te 1'inde teşkilatını kurmuş olmalı.

Partilerin seçime girmesinin diğer bir formülü de TBMM'de gruplarının olması.

Partiler milletvekili transferiyle grup kurmayı başarırsa teşkilat şartı aranmadan seçime katılabilecek.

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, seçim beklentisine ilişkin “7 Temmuz'dan önce hiçbir surette seçim beklemiyoruz. 7 Temmuz'da milletvekilleri 2 yıllarını dolduruyor. Öncesinde seçim olmaz” ifadelerini kullandı. Temurci seçime gireceklerini belirtti.

Haber Ara