Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

'Davutoğlu Türkiye için yeterli değil'

Star Gazetesi Yazarı Nasuhi Güngör, Başbakan Davutoğlu hakkında çok tartışılacak bir yorumda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-21 00:54:42

'Davutoğlu Türkiye için yeterli değil'

Star Gazetesi Yazarı Nasuhi Güngör, canlı son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Güngör, "Buna benzer tetikçilik operasyonları devam edecek. Çünkü bir siyasi boşluk var. Bir iki başlılık var. Bir türlü Başkanlık sistemi ile ilgili gündeme geçemediği için Türkiye bu halde. Davutoğlu Türkiye için yeterli değil" dedi.

Güngör, MHP'deki kritik süreç, Binali Yıldırım'a yapılan itibar suikasti ve Türkiye'nin siyasi yapısına dair konuştu. 

Güngör'ün açıklamalarında "Davutoğlu Türkiye için yeterli değil" detayı büyük dikkat çekti. 

İşte Nasuhi Güngör'ün çaprıcı açıklamaları; 

TÜRKİYE'DE 3 BÜYÜK TEHDİT VAR 

MHP'ye yapılan bu hamle bir paralel hamle. Bunların siyasette bir karşılığı var. Siyasi iktidarın içinde de buna sıcak bakan kişiler var. Türkiye 3 büyük tehdit ile karşı karşıya; bir terör tehdidi, iki paralel yapıyla mücadele üçüncüsü ise küresel ölçekte yansımaları olan bölgesel sorunlar. 

BAHÇELİ SAĞLAM BİR DURUŞ SERGİLEDİ 

Rusya, İran, Suriye, Irak ve DAEŞ ile yaşadığımız krizler var. Bütün bunların içinde MHP'nin yönetimi ve Bahçeli'nin liderliği tartışılıyor. Siyasetin günlük akışında Ak Parti'ye, Erdoğan'a ve diğer kişilere bir takım eleştiriler getirmiş olabilir. Bunlar konuşuluyor. Bizim burada belgeye ihtiyacımız yok analize ihtiyacımız var.

Bahçeli, kritik zamanlarda hem devletin bekası hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için hep sağlam bir duruş sergiledi. Kendisi bunlardan ziyade partisini paralel yapıya teslim etmediği için şu anda hedeftir. Bu hedef olmanın yargısal ve uluslararası düzeyde boyutu da vardır. Olay bundan da ibaret değil. Bir kuşatmadan söz ediyoruz, itibar suikastlerinden söz ediyoruz.

BİNALİ YILDIRIM'A YAPILANA NEDEN SESSİZ KALINIYOR?

Türkiye tarihinin en başarılı bakanlarının arasında Binali Yıldırım yer alıyor. Türkiye'deki bir çok alanda Yıldırım'ın muazzam gayretinden söz edebiliriz. Kendisine tetikçi bir gazete tarafından yapılan itibar suikastine bakalım. Yıldırım, bundan daha önce de benzer saldırılara uğradı. Önemli olan ise şu; buna karşı ne için sessiz kalınıyor? O tetikçi gazete paralel yapının çok açık kullandığı bir yer. Bunu ben söylemiyorum Fetullah Gülen'i aklama telaşında olan Gazeteci Fehmi Koru söylüyor.

DAVUTOĞLU YETERLİ DEĞİL 

Buna benzer tetikçilik operasyonları devam edecek. Çünkü bir siyasi boşluk var. Bir iki başlılık var. Bir türlü Başkanlık sistemi ile ilgili gündeme geçemediği için Türkiye bu halde. Davutoğlu Türkiye için yeterli değil.

Haber Ara