Dolar

32,4874

Euro

34,6230

Altın

2.474,15

Bist

9.534,08

Davutoğlu: Suriye'deki ateşkes Türkiye için bağlayıcı değildir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki ateşkesin oradaki grupları kapsadığını, Türkiye'ye karşı bir tehdit olursa ateşkesin bir bağlayıcılığı olmadığını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 12:23:16

Davutoğlu: Suriye'deki ateşkes Türkiye için bağlayıcı değildir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

Meclis dışında kim teröristle işbirliği içinde olursa, teröristin taziyesine katılırsa bunun dokunulmazlıkla izah edilir bir yönü olmaz. Dokunmazlık zırhına sığınarak kimse suç işleyemez. Kimse canlarımızı alan teröristin meşru gösterilmesine yol açacak eylemlerde bulunamaz. Hukuki süreç takip edilir, Meclis'e geldiğinde tek tek ele alırız.

Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir demokratik ülkesinde herhangi bir terör eylemini böyle gerçekleştirmiş bir caninin taziyesi olmaz. O taziye gidip de oranın parlamenterleri katılmaz. Bunun tek bir örneği yoktur. Kimse bunu meşru gösteremez, kimse bunu meşru kılamaz. Hukuk ve parlamenter nezdinde gereken adımlar atılır.

'ATEŞKES BİZİM İÇİN BAĞLACIYI DEĞİLDİR'

Rusya, DAEŞ, Nusra bahane, sivillere saldırıyor. Bizim için YPG, aynı DEAŞ ve El Nusra gibi bir terör örgütüdür. Ateşkeste YPG'ye böyle bir terör atfı yok. Bunun olması gerekirdi. Olmadı. Ama şu bilinsin ki; bu ateşkes Suriye için geçerli bir ateşkestir, Suriye içerisinde çatışan taraflar için. Türkiye'ye herhangi bir taraf tehdit teşkil ettiğinde, Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir.

'TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA KİMSEYE SORMAZ'

Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda hiç kimseden izin almaz, hiç kimseye sormaz, gereğini yaparız çünkü o andan itibaren mesele Suriye meselesi olmaktan çıkar, Türkiye meselesi haline gelir. Dolayısıyla YPG, PKK unsurları da, buradan açık bir şekilde ifade ediyorum, sakın 'burada ateşkes oldu, nasılsa Türkiye bize bir şey yapmaz' diyerek Türkiye'deki terörü destekleyen tutumlarına devam etmesinler. Ateşkes Suriye için geçerli bir ateşkestir. Türkiye'nin alacağı güvenlik tedbirleri konusunda ise karar verecek yer sadece Ankara'dır.

Haber Ara