Dolar

32,6016

Euro

34,7997

Altın

2.497,68

Bist

9.481,20

Davutoğlu Srebrenitsa için gidiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Srebrenitsa katliamının 20. yıldönümünde Srebrenitsa Soykırımı Anma Töreni'ne katılmak üzere 10-11 Temmuz 2015 tarihlerinde Bosna-Hersek'i ziyaret edecek.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 18:14:31

Davutoğlu Srebrenitsa için gidiyor

Başbakanlıktan Srebrenitsa katliamının 20. yıldönümü dolayısıyla yapılan açıklamada, "Bundan 20 yıl önce Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde 8 binden fazla Boşnak kardeşimizin katline yol açan soykırımı büyük bir üzüntü ve ibretle hatırlıyoruz. Bu vahim insanlık suçunu bir kez daha şiddetle kınıyor ve kurbanların yakınları ile ailelerinin acılarını yürekten paylaşıyoruz" denildi.

Uluslararası toplumun, Srebrenitsa'da yaşanan soykırımdan gerekli dersleri çıkarması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Benzer olayların bir daha yaşanmaması için her türlü gayreti göstereceğine ve gerekli önlemleri alacağına samimiyetle inanıyoruz. Balkanlar'da kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasının yolunun, paylaşılan değerler ve Avrupa ve Avrupa-Atlantik bütünleşmesi temelinde şekillenen ortak bir vizyon doğrultusunda refah ve esenliğe dayalı bir geleceği birlikte inşa etmekten geçtiğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.
Türkiye'nin bu süreçte, her zaman ve her koşulda olduğu gibi, Bosna-Hersek'in yanında olmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Başbakanımız, her yıl 11 Temmuz günü düzenlenen ve bu sene 20. yıldönümüne denk gelmesi dolayısıyla ayrı bir anlam taşıyan Srebrenitsa Soykırımı Anma Töreni'ne katılmak üzere 10-11 Temmuz 2015 tarihlerinde Bosna-Hersek'i ziyaret edecektir. Sayın Başbakanımızın, ziyaret kapsamında, Bosna-Hersekli muhataplarıyla da ikili görüşmelerde bulunması öngörülmektedir. Srebrenitsa şehitlerine Allah'tan rahmet dilerken, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz."

Haber Ara