Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Davutoğlu: Rusya IŞİD'i vurmuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye operasyonları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 11:41:30

Davutoğlu: Rusya IŞİD'i vurmuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'de IŞİD'i değil ılımlı muhalefeti vurduğunu söyledi. "Bu hava saldırıları IŞİD'e karşı yapılmıyor. 57 bombardıman yapılmış, 55'i ılımlı muhalefete sadece 2'si IŞİD'e karşı yapılmıştır. Bu nasıl operasyon?" diyen Davutoğlu, "Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasına da saygı duyması gerekiyor" diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

"SINIR VE HAVA GÜVENLİĞİMİZ KONUSUNDA TAVİZ VERMEYİZ"

"Sınır güvenliğimiz ve hava güvenliğimiz konusunda taviz vermeyiz. Türkiye-Rusya ilişkileri çok önemlidir. Bu ilişkileri korumak hepimizin önceliğidir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Moskova ziyaretinde ve benim New York'ta Putin'le görüşmemde bu hususlar dikkate alındı. Siyasi çözüm alanında her ülkeyle konuşmaya hazırız. Ama sınırımızın güvenliği konusunda, masum Suriye halkının talepleri konusunda ilkesel bir tutumumuz var. "RUSYA 55 KEZ ÖSO'YU 2 KEZ IŞİD'İ VURDU"

Bu hava saldırıları IŞİD'e karşı yapılmıyor. 57 bombardıman yapılmış, 55'i ılımlı muhalefete sadece 2'si IŞİD'e karşı yapılmıştır. Bu nasıl operasyon?

Bize verilen bilgiler ile, alanda oluşan bilgiler arasındaki farklar da Rus Dışişleri'ne aktarıldı. İhlaller kaç dakika sürmüş? Ne yapılmış? Bu konularla ilgili.

Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasına saygı duyması gerekiyor. Görüşmeler tabi olabilir. Ama Ankara'da olmalıdır. Bunları da ele almaya devam edeceğiz. Suriye'deki kriz Türk-Rus krizi değildir, olmamalıdır. Bunun Rusya-NATO krizi haline de dönüşmesini istemeyiz, ancak NATO'nun da açıklamasına göre de Türkiye'nin hava sahası NATO'nun hava sahasıdır."

Haber Ara