Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Davutoğlu: PYD savaş suçu işliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Zafer Yürüyüşü'nde halka seslenmesinin ardından, Erzincan'da AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında AK Partililere seslendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-13 16:38:50

Davutoğlu: PYD savaş suçu işliyor

Ajanslarda yer alan habere göre: Erzincan'da halka seslenen Başbakan Davutoğlu, kardeşlik vurgusu yaptı, "150 yıldır şark meselesi diyerek Doğu'yu, bu vatan topraklarını istila etmeye kalkanlara karşı, bugün artık şark meselesi bitmiştir. Bugün de yurt dışından birtakım planlarla bu ülkeyi bölmek isteyenler mutlaka başarısız olacaktır" dedi.

"PYD SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR"

Erzincan'da AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Suriye'de PKK'nın kolu olan PYD'yi işaret ederek "PYD savaş suçu işliyor. Türkiye'ye yönelik bir tehdit olduğunda Kandil'de aldığımız tedbirleri Suriye'de de alırız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Erzincan'da AK Parti İl Danışma Meclisi'nde konuştu. ABD Dışişileri Bakanlığı Sözcüsünü PYD'ni Moskova'da ofis açmasından haberi olmadığı yönündeki açıklamasına atıfta bulunan Başbakan PYD'nin PKK'nın Suriye uzantısı olduğunu vurgulayıp, gerekli evrakları ABD'ye göndereceklerini söyledi. Başbakan, "PYD, YPG militanları eğitimlerini Kandil'de alıyorlar. Moskova'da açtıkları büroya Öcalan posterleri asıyorlar." dedi. Suriye'de PYD'nin rejimle işbirliğine işaret ederken, "PYD, PKK'nın uzantısıdır. Hem Suriye hem Türkiye hem de bölge için tehdit oluşturmaktadır. PYD savaş suçu işliyor. Türkiye'ye yönelik bir tehdit olduğunda Kandil'de aldığımız tedbirleri Suriye'de de alırız" uyarısını yaptı.

"BUGÜN ARTIK ŞARK MESELESİ BİTMİŞTİR"

Başbakan Davutoğlu, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü törenine katıldı. Törende konuşan Davutoğlu, "150 yıldır şark meselesi diyerek Doğu'yu, bu vatan topraklarını istila etmeye kalkanlara karşı, bugün artık şark meselesi bitmiştir. Türk, Kürt, Sünni, Alevi diye bizi bölmeye çalışanlara karşı hep beraber omuz omuza duracağız. Hep beraber dimdik duracağız. Bizi ayıramazlar. Bizi bölemezler. Bizi hiçbir zaman zelil bir duruma düşüremezler" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasında kardeşlik vurgusu yapan Davutoğlu, 78 milyonun tek yürek olduğunu söyleyerek "Buradan Türk, Kürt, Alevi, Sünni bütün Doğu Anadolu, bütün Güneydoğu Anadolulu vatandaşlarıma seslenerek diyorum ki gün birlik vaktidir. Gün, bu ülkeyi bölmek ve böldürmek isteyenlere karşı gür bir sesle omuz omuza mücadele etme vaktidir. Birileri size diyecek ki 'Siz Kürtsünüz bu ülkeden farklısınız'. Birileri 'Siz Alevisiniz siz farklısınız' diyebilirler. Biz diyoruz ki bizim nezdimizde 78 milyon tek bir yürek tek bir bilektir. 78 milyon aynı istiklalin aynı istikbalin çocuklarıdır" diye konuştu. 

"BİZ BİRİZ , BİZ BERABERİZ, BİZ DİRİYİZ"

Başbakan şunları söyledi:

 "Çok tahrik yaptılar. Çok provokasyon yaptılar. Ama Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Arap bütün vatandaşlarımız onların bu provokasyonlarına hiç ayak uydurmadı. Buradan doğunun, güneydoğunun bütün yiğit evlatlarına sesleniyorum. Biz biriz, biz beraberiz, biz diriyiz. Biz büyük bir istiklalle istikbale yürüyoruz. Nasıl yüzyıl önce doğu ve güneydoğuyu bizden koparmaya çalışan istilacılar ve onların iş birlikçisi çeteler başarısız olmuşsa bugün de yurt dışından birtakım planlarla bu ülkeyi bölmek isteyenler ve onlarla iş birliği yapan çeteler mutlaka başarısız olacaktır" 

Haber Ara