Dolar

32,5064

Euro

34,5713

Altın

2.504,14

Bist

9.548,09

Davutoğlu partisinin milletvekilleriyle iftarda bir araya geldi

Davutoğlu partisinin milletvekilleriyle iftarda bir araya geldi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 23:15:48

Davutoğlu partisinin milletvekilleriyle iftarda bir araya geldi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin içindeki ve dışındakiler; Türk olsun, Arap olsun, Kürt olsun, onların hepsi bize tarihin emanetleridir" dedi.

Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen iftar programında AK Parti milletvekilleri ile bir araya geldi.

Burada konuşan Davutoğlu, sanal medya üzerinden tahrik faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini, Türkiye'nin içinde ve dışındaki Kürtlerin de bu tür tahriklere kapılmamalarını istedi.

Türkiye'nin içinde ve dışındaki Türk olsun, Arap olsun, Kürt olsun, hepsinin de kendilerine tarihin birer emaneti olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin içindeki ve dışındakiler; Türk olsun, Arap olsun, Kürt olsun, onların hepsi bize tarihin emanetleridir. Kobani de Halep de Bayırbucak da Tel Abyad da bize tarihin emanetidir. Kobani olayı olduğunda da bunu söyledim. Ne Kürtlerin, ne Arapların, ne Türklerin, ne Müslümanların, ne Hıristiyanların, ne Sünnilerin, Şiilerin herhangi bir şekilde ezilmesine terör saldırısına maruz kalmasına biz sessiz kalmadık, kalmayacağız.

Kobani olaylarını hatırlayacaksınız; 6-7 Ekim olayları... Türkiye'de Kurban Bayramı'nı bize zehir etmişti. 53 vatandaşımızı kaybettik. Haksız bir ithamla sokağa çıkarılan, tahrik edilen, twitler ile sanal medyayla isyana teşvikle meydana çıkarılan o vandalların bir kısmı 4. kattan Yasin Börü'yü atıp şehit etmişlerdi. Buradan uyarıyorum; bugün de aynı çağrıları yapıyorlar. Bugün de sanal medyadan 'Türkiye terörist Türkiye' diye bir takım kampanyalar başlatıyorlar ve aynı çağrıyı yapıyorlar. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum; 6-7-8 Ekim'deki oynanan oyunu lütfen zihninizden silmeyin ve bu tür şiddet çağrılarına hiçbir şekilde herhangi bir tarzda cevap vermeyin."

- "25. döneme girerken yine bir ateş çemberinin içindeyiz"

Kimsenin ülkenin güvenliğinden, halkın huzurundan bir saniye dahi tereddüt edilecek davranışa müsamaha göstermeyeceğinin altını çizen Dvautoğlu, "Dışarıda ve içerideki bazı işbirlikçiler de şöyle düşünmesinler; 'Türkiye bir geçiş döneminde, koalisyon hükümetlerinin ne olacağı belli değil, dolayısıyla bu puslu havada Türkiye'yi kaosa sürükleyelim' gibi bir anlayış içine girmesinler" dedi.

Türkiye'nin, bir devlet olarak, yeni seçimlerden geçmiş demokratik bir ülke ve birbirine kenetlenmiş bir millet olarak bütün bu komploları bozacak güce, erdeme de irfana da sahip olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Aziz dava arkadaşlarım, gördüğünüz gibi 25. döneme girerken yine bir ateş çemberinin içindeyiz. Böyle günlerde hepimizin omuz omuza, gönül gönüle verip Türkiye'yi bu ateş çemberinin dışında tutmak, diğer ülkelerdeki kardeşlerimizin meselelerine de davalarına da sahip çıkmak, onlara insaniyet adına yardımcı olmak konusunda da gereken çabayı gösterme ağır sorumluluğu üzerimizde. Fakat 14 yıllık o onurlu siyasi geçmişimizden hareketle ben şundan eminim ki AK Parti grubu 258 kişilik bu çelik iradeli grup, bütün bu oyunlar karşısında birlikte parlak ve yeni bir geleceğe yürüyecek olan Türkiye'yi inşa edecektir. Sizlere güvenimiz tamdır. Sizlerin aldığınız emanetin hakkını vereceğiniz konusunda hiçbir tereddüdümüz yoktur. Dışarıdaki ve içerideki meydan okumalar karşısında en büyük sığınağımız millettir. En büyük dayanağımız birbirimize duyduğumuz kardeşlik hukukudur. En büyük gücümüz de tarihimizden aldığımız o derin irfana dayalı olarak kuracağımız yeni Türkiye idealidir. Bu idealden hiçbir şartta vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bu vesileyle tekrar ramazanınızı tebrik ediyorum, inşallah bayrama barış içinde, huzur içinde, hep birlikte 78 milyonla erişmeyi, Suriye'de, Irak'ta başta olmak üzere bütün İslam dünyasında da bayram neşesinin, heyecanın yaşanması niyazında bulunuyorum."

(Bitti)

Haber Ara