Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Davutoğlu'nun Riyad heyetinde bir ilk

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Akar’ın da Riyad heyetinde yer alması ile ilgili ''Bu doğal kabul edilmesi gereken bir husus. Herhangi bir özel şey hamletmeye gerek duymuyoruz'' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-01 11:09:46

Davutoğlu'nun Riyad heyetinde bir ilk

Suudi Arabistan'da bazı gazetelerin Ankara temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK'ya yönelik operasyonlardan, Cenevre zirvesine kadar çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Kabe'de “En doğru zamanlarda en doğru kararları alabilme 'basireti ver yarabbi...' diye dua ettim. Bazen doğru kararlar yanlış zamanlarda yanlış sonuçlar doğurabiliyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Riyad'daki temasları kapsamında Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman'ı kabul etti. Görüşmede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da bulundu.

"YOĞUN BİR SAVUNMA SANAYİ İŞBİRLİĞİ VAR"

Davutoğlu'nun Suudi Arabistan seyhatinde bir ilk yaşandı. İlk defa Genelkurmay Başkanı da bir yurtdışı seyahatinde yer aldı.Davutoğlu heyette yer alan gazetecilerin de ilgisini çeken bu detayla ilgili şunları söyledi;

Bu doğal kabul edilmesi gereken bir husus. Herhangi bir özel şey hamletmeye gerek duymuyoruz. Böyle şeylere Genelkurmay Başkanımız katılmıyor. Cumhurbaşkanımızın son ziyaretinde, Suudi Arabistan ile yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi mekanizması kurulmasına karar verildi. Yoğun bir savunma sanayi işbirliği var.. O nedenle Genelkurmay Başkanımızın olmasını istedim.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara