Dolar

32,5207

Euro

34,7292

Altın

2.497,87

Bist

9.524,59

'Davutoğlu'nun gidişi durduk yere değildi'

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Başkanlık sistemine dair açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-28 16:37:45

'Davutoğlu'nun gidişi durduk yere değildi'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, "Türkiye'de iki başlılık ciddi bir sorun, Davutoğlu'nun gidişi durduk yere mi. Tayyip Bey ile Binali Yıldırım çok şükür geçinip gidiyorlar." dedi.

Kuzu, Teve2'de Armağan Çağlayan'ın Başkanlık sistemine dair sorularını yanıtladı.

Kuzu'nun açıklamaları şöyle;

"Biz niye başkanlık sistemine geçmek zorundayız"ı anlamamız lazım…

İki başlılık dediğimiz bir sorun var mesela. Çözüm anlamında Cumhurbaşkanı ve Başkan var. Parlamenter modelde iki başlılık var ama, benim bir gözlemim var. Uygulamayı dayalı bir gözlem. Parlamenter krallıklarda Avustralya gibi parlamenter rejim daha iyi işliyor, Cumhuriyet olan yerlerde sıkıntılı.

"DAVUTOĞLU'NUN GİDİŞİ DURDUK YERE DEĞİL"

İki başlılık meselesi Türkiye'de ciddi sorun çıkarıyor. Davutoğlu'nun gidişi durduk yere mi oldu. Tayyip Bey ile Binali Yıldırım çok şükür geçinip gidiyorlar, bir de 7 Haziran sendromu yaşadık.

ANAP da 7-8 sene çok güzel gitti ama bir bakıyorsunuz küt diye aşağı gitti. O iki başlılık sorunu problemin önemli kaynaklarından biri. Fransa'da krallık semboliktir. Bir şeye karışmaz. Parlamenter krallıkta da bir başbakanlık var aslında. Bir diğer sorun da "Koalisyonlar" dediğimiz Türkiye'yi çıkmaza sokan uzun yıllar çektiğimiz çile..."

Haber Ara