Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

Davutoğlu'nun çağrısına CHP ve MHP'den jet yanıt

Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili çağrısına CHP ve MHP'den anında yanıt geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-17 14:53:23

Davutoğlu'nun çağrısına CHP ve MHP'den jet yanıt

Başbakan Davutoğlu'nun siyasi partilere yaptığı dokunulmazlık çağrısına CHP ve MHP'den jet yanıt geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tazcan, "Hodri meydan hepsini görüşmeye varız" dedi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Tezcan, "Kürsü dokunulmazlıkları hariç bütün dokunulmazlıkları, sayı hesabı yapmadan, suç isnatlarıyla ilgili milletvekillerinin yargılanabilmesini savunuyoruz" dedi.

Tezcan şu ifadeleri kullandı:

"Başbakan'ın bu söyledikleri umarım bizim söylediğimiz hattadır. Umarım belirli yerlerden gelecek talimatlarla kararını niyetini değiştirmez. Sevindirici bir gelişmedir. Sayın Başbakan akşama kadar süre vermiş bize, bizim bu tutumumuz daha önce de netti. Akşama kadar beklemiyoruz, Sayın Başbakan akşama kadar alacağı talimatlarla sözünden dönebilir. Bu nedenle cevabımızı şimdiden vermeyi uygun görüyoruz. 

Sayılarla rakamlarla meşgul değiliz. Milletvekilinin kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar incelenir ve kaldırılır. Başbakan böyle bir açıklama yapıyorsa elindeki bütün dokunulmazlık fezlekelerinin Meclis'e gönderilmesi gerekir."

"HAYIR MI DEDİK?"

MHP adına açıklamayı ise Grup Başkanvekili Oktay Vural yaptı. "Dokunulmazlıkları kaldırmak istediler de biz hayır mı dedik" diyen Vural, kürsü dokunulmazlığı hariç hepsinin kalkmasından yana olduklarını söyledi.

"BİR KERELİĞİNE KALDIRILACAK"

CHP ve MHP'nin Davutoğlu'nun 506 fezlekeye ilişkin çağrısına yanıtı bu şekilde olurken, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Turan, "Dokunulmazlıklar bir kereliğine kaldırılacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Meclis'te bekleyen 506 donunulmazlık dosyası olduğunu hatırlatmış ve "Gelin hepsini birden kaldıralım" demişti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara