Dolar

32,5920

Euro

34,8739

Altın

2.503,46

Bist

9.689,17

Davutoğlu'nun 15 günlük koalisyon planı

Hükümeti kurma görevi verilmesi beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, süreç için 15 günlük bir planlama yaptığı öğrenildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 16:17:46

Davutoğlu'nun 15 günlük koalisyon planı

Milliyet'in haberine göre, TBMM'deki 23 Haziran'da yapılacak yemin töreninin ardından 24 Haziran'da hükümeti kurmakla görevlendirilmesi beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kurmaylarıyla yaptığı değerlendirme toplantılarında, kendisinin yürüteceği 1. tur hükümet arayışı görüşmeleri için dört partiyi oy oranına göre büyükten küçüğe doğru ziyaret etmeyi düşündüğü, 15 günlük bir planlama yaptığı öğrenildi.

CHP VE MHP'Lİ KOALİSYON SEÇENEKLERİ

“1. tur görüşmelerden sonuç çıkmazsa Türkiye seçime gider” görüşünün ağırlıkla ifade edildiği Ak Parti kulislerinde, CHP ve MHP'li koalisyon seçenekleri tartışılmaya devam ediyor.

İBRE MHP'DEN YANA

İbrenin MHP'den yana ağır bastığı Ak Parti kulislerinde, bu partiye önerilecek koalisyon formülleri de “2+3+başkanlık” ya da “1+5” şeklinde dillendiriliyor.

MHP'YE 3 FARKLI TEKLİF

Ak Parti'nin koalisyon ortaklığı için MHP'ye, iki Başbakan Yardımcılığı, üç icracı bakanlık ve Meclis Başkanlığı ya da bir Başbakan Yardımcılığı ve beş icracı bakanlık teklifinde bulunacağı öne sürülüyor.

HDP'Lİ KOALİSYON SEÇENEĞİ YOK

Siyaset kulislerinde Ak Parti'nin, CHP ve MHP ile dirsek temasında olduğu ve alt düzey görüşmelerde bakanlık paylaşımı pazarlığı noktasına dahi gelindiği konuşulurken, Ak Parti içinde MHP'li koalisyona ilişkin hükümet formülleri de daha açıkça dillendirilmeye başlandı. HDP'li koalisyon seçeneğinin ise hiç dillendirilmediği belirtiliyor. 

Haber Ara