Dolar

32,5230

Euro

34,8416

Altın

2.488,34

Bist

9.538,80

'Davutoğlu'nu dinlememiz gerekiyor'

Kılıçdaroğlu, AK Parti-CHP koalisyonu seçeneğiyle ilgili olarak 'Sayın Davutoğlu'nun Ne düşündüğünü bir görmemiz, dinlememiz gerekiyor.' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 10:11:22

'Davutoğlu'nu dinlememiz gerekiyor'

Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan'ın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti-CHP koalisyonu ne kadar mümkün?" sorusuna "Sayın Davutoğlu'nun ne düşündüğünü bilmiyoruz. Ne düşündüğünü bir görmemiz, dinlememiz gerekiyor. Her halükarda rezervlerimizi koruyoruz. Bir AK Parti-CHP koalisyonunun da koşulları vardır. Bugünden kalkıp bu konuda bir şeyler söylemeyi, ‘şöyle olacaktır' demeyi doğru bulmuyorum. Her ortamın kendine göre koşulları vardır" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yaptığı "Koalisyon kuralım sen başbakan ol" teklifine gelen olumsuz ve sert yanıt hakkında da  "Ben, Sayın Bahçeli'ye aynı sertlikte bir cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Siyasette küslük olmaz. Sonuçta hepimiz kendi çıkarlarımız için değil ülkenin çıkarları için siyaset yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

'MHP İLE ORTAK SÖYLEMLERİMİZ VARDI'

Bahçeli'nin kullandığı ‘küçük heveslerimiz yok, koltuk tedarikçisi' gibi ifadeler için "Ben, bu tür bir dil kullanmak istemem. Bu sözler kapıların kapatıldığı anlamına mı gelir onu bilmiyorum, bu tür bir dil kullanmak istemem" diyen CHP lideri, MHP ile ortak söylemleri olduğunu söyledi:

"Ama sonuçta üç siyasi partinin de çıkıp söyledikleri vardı vatandaşa; ‘yolsuzluklara karşı duracağız, hukuk zedelendi, hukuku onaracağız, demokrasiyi güçlendireceğiz, yeni anayasa yapacağız' gibi ortak söylemlerimiz vardı. Bizim MHP ile ortak söylemlerimiz vardı. Ortak söylemlerimiz, ilkelerimiz varken bunların arkasında durmamız gerekmiyor mu? Elbette gerekiyor. Asgari ücretin artırılması, emekliye ikramiye verilmesi, taşeron işçiliğin kaldırılması da vardı. Bütün bunların hepsini gerçekleştirilebilir, birlikte hayata geçirebiliriz."

'TOPLUMDA BİR UMUT DOĞDU'

"Bütün bunlar 4 yıllık bir sürede olmayabilir. 2 yıl içinde de bunların tamamı olabilir. 2 yıl sonra bir seçime gidebiliriz. Kesinlikle kapıları kapatmamak lazım. Toplumun yüzde 60'ının şu anda yaşadığı iyi bir atmosfer var. Bizi bu atmosferi devam ettirmek gibi bir yükümlülüğümüz var. Toplumda seçim sonuçlarıyla bir umut doğdu. Bu umudu yok etmek doğru değil. Siyasette ‘Bütün kapıları kapattım, artık hiç kimseyle görüşmeyeceğim' gibi bir düşüncem yoktur. Katı tutumlar doğru değildir. Siyaset gri alanların yoğunlukta olduğu bir kurumdur. Siyasette siyah ve beyaz alanlar azdır, yoktur, olmamalıdır."

MHP ile bir koalisyon kurmaları ihtimalini "en akla yatkın seçenek" olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, "En akla yakın seçenek varken, neden başka şeyleri düşünelim. Biz böyle düşündük. Hala da böyle düşünüyorum. Siyasette umutsuzluk diye bir şey yoktur" dedi.

Haber Ara