Dolar

32,5908

Euro

34,7983

Altın

2.425,80

Bist

9.645,02

Davutoğlu'ndan Trump'a tepki: Kabul edilemez

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdidine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-07 21:49:22

Davutoğlu'ndan Trump'a tepki: Kabul edilemez

Yeni parti kuracağını açıklayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Türkiye ekonomisini yok ederim' tehdidine tepki gösterdi.

Davutoğlu, ABD Başkanı'na gecikmeden cevap verileceğini belirterek, "ABD Başkanı Trump'ın hiçbir diplomatik teamüle, iki ülkenin tarihsel ilişkilerinin derinliğine ve ortak sorun alanlarındaki işbirliğine yakışmayacak üslupsuz ve saygısız açıklamaları kabul edilemez. Gereken cevap her seviyede hak ettiği şekilde gecikmeden verilmelidir" dedi.

Türkiye'nin kendi iradesini koruyacak güçte olduğunu söyleyen Trump, "Yaşananlar Türkiye'nin stratejik ilişkilerinin öngörülemez siyasi aktörlere endeksli süreçlere bağlanamayacağını da bir kez daha göstermiştir. Türkiye her zaman kendi çıkarlarını kendi iradesi ile koruyacak güçtedir" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, "Türkiye, benim büyük ve emsalsiz bilgeliğimle sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türk ekonomisini yıkıp ve yok edeceğim (daha önce yaptım)" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara