Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Davutoğlu'ndan ''Suriye'' açıklaması

Diyarbakır’da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Davutoğlu Suriye politikası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-28 07:13:13

Davutoğlu'ndan ''Suriye'' açıklaması

Diyarbakır'da bir iftar programına katılan Ahmet Davutoğlu, “Son zamanlarda dış politikadaki başarıları kendilerine mal edip Suriye'deki başarısızlıklarını bize mal etmeye çalışanlar her şeyden önce büyük bir zafiyet içerisindedirler.” ifadelerini kullandı

Davutoğlu konuşmasından satır başları şöyle:

Diyarbakır bizim her zaman gönlümüzdedir. Diyarbakır biziz biz Diyarbekiriz. Ülkede terini terine karıştırmayandan devlet adamı olmaz. Yüreğini yüreğine karıştırmayandan devlet adamı olmaz. İki elim kanda olsa nasıl Mekke, Medine ve Kudüs'ten gelen bir davete kayıtsız kalamayacaksam Diyarbakır'dan da gelecek bir davete kayıtsız kalmam.

'ÖZGÜRLÜĞÜN OLMADIĞI YERDE OTORİTER REJİMLER İNSANOĞLUNUN İRADESİNİ KIRAR'

Dünya son zamanların en yoğun buhranı içindedir. Dünyada şu an nerede sokağa inerseniz inin sokağa indiğinizde büyük bir belirsizlik var. Bölgede uzun yıllardır kardeş kanı dökülüyor ve ciddi bir belirsizlik var. Ülkemizde kaygılı bir gelecek var. Bütün bu karamsarlık rüzgarından milletimizi Ortadoğu ve Balkanlar'da her zaman düzlüğe çıkmamız gerekir. Bir şeyin telafisi olmaz. Bilinçsizliğin telafisi olmaz. Ne olursa olsun bilincimizi ve vicdanımız kaybetmeyeceğiz. İnsanoğlu ne ister peki?

Kamu düzeni hepimizin ortak düzenidir. Eğer bir toplumda kamu düzeni varsa güvenlik de vardır. Türkiye bir taraftan 90'lı yıllardan kalan güvenlikçi anlayışla bir tarafta da hendek ve çukurlarla kamu düzenini yok sayan bir kaosa sürüklendi. Şimdi işte tam kamu düzenini sağlama zamanıdır. Hepimiz Türkiye'de kamu düzenini birlikte kurmaya kalkarsak hiç kimse bize hayatı zindan edemez.

'DİYARBAKIR'I HİÇBİR YER İLE KIYASLAMAM'

Biz aşkla Diyarbekir'i severken Toledo benzetmesine çok takılmışlar. Diyarbakır'ı hiçbir yer ile kıyaslamam. Doğunun Paris'i diyorlar Diyarbakır'a. Diyarbakır şehirken Paris köy bile değildi. Hiçbir yer, Diyarbakır ile kıyas edilemez. Toledo dünyada en iyi korunan biblo gibi bir kenttir. Diyarbakır Sur'un çarpık yapılaşmadan kurtarılarak tarihi dokunun korunması için kullandığım bir kavramdı Toledo.

'SURİYE'DEKİ BAŞARISIZLIKLARINI BİZE MAL ETMEYE ÇALIŞANLAR ZAFİYET İÇERİSİNDEDİRLER'

Suriye'deki kardeşlerimiz de bizim ortak tarihimiz içindeki yerlerini her zaman alacaklar. İsteriz ki sınır ötesindeki kardeşlerimiz hangi köken hangi dil ve milletten olursa olsun kardeşlerimizdir. Son zamanlarda dış politikadaki başarıları kendilerine mal edip Suriye'deki başarısızlıklarını bize mal etmeye çalışanlar her şeyden önce büyük bir zafiyet içerisindedirler. Suriye ile vize anlaşmasını kaldıran serbest ticaret anlaşmasını yapan da biziz. Erbil, Süleymaniye ve Kerkük'teki kardeşlerimiz aç olarak yatağa girerlerse tok olarak yatağa girmek bize haram olsun.

Bize yakışan Erbil, Kerkük, Diyarbekir, Ankara ve İstanbul'daki kardeşlerimize aynı yaklaşmaktır. Bölgemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtmak adına ne gerekiyorsa elimizden yaparız. Ortak vatandaşlık bağları ile birbirine bağlı olan hiç kimse ötekileştirilemez. Hiç kimse kimseye karamsarlıkla yaklaşmasın. Bu davete icabetime şu veya bu şekilde anlam yükleyenlere söylüyorum. Mekke, Medine Kudüs'ten gelen davete nasıl hayır demeyeceksem buradan gelen davete de asla hayır demem. İki elim kanda olsa da Diyarbekir'den gelen bir davete asla hayır demem.

Diğer yandan Davutoğlu, iftar programı sonrası basın mensuplarının "Parti kuracak mısınız?" sorusuna, "Gerekeni konuşmamda söyledim. Önemli olan memleketimizin en iyi şekilde geleceğe hazırlanması" yanıtını verdi.

Kaynak: Medyascope

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara