Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Davutoğlu'ndan İbadi'ye tepki

Toplu açılış ve temel atma törende kürsüye çıkan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, darbe girişiminin ardından ilk ziyaretini Konya'ya yapmasından dolayı teşekkür etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-14 16:15:17

Davutoğlu'ndan İbadi'ye tepki

Seçim döneminde Konya'da aynı meydanda yapılan mitinglere değinen Davutoğlu, Konya'nın vakur bir şehri olduğunu söyledi. Davutoğlu, Türk askerinin Başika'dan çekilmesini isteyen Irak Başbakanı Haydar el İbadi'ye tepki gösterdi. Davutoğlu, şunları söyledi:

''Bilinsin ki Türkiye ile Irak her zaman dost ve kardeş olmuştur. Irak Başbakanı İbadi'yi, Aralık 2014'de misafir ettiğimizde Irak ve Türkiye'de terör örgütüne karşı omuz omuza mücadele etme kararı almıştık ve bunu dünyaya Ankara'dan ilan etmiştik. Daha sonra savunma bakanlarımız bu anlaşmanın gereği Başika'da üs konusunda bir mutabakata varmıştır. Buradan İbadi'ye sesleniyorum. Türkiye'yi tehdit etmeye asla yeltenmeyin. Türkiye haklı, Irak'ın bütünüyle kardeş ve dost olacaktır. Başika'da albayrağı dalgalandıran Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını selamlıyorum. Musul, Kerkük, Erbil ve Süleymaniye'yi selamlıyorum. Bizim için Şiisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla bütün Irak dost ve kardeştir. Kimse ordumuzun zaafa düştüğü kanaatine sahip olup, çakallar gibi, Türkiye üzerine yüklenmek isteyenler karşısında aslan gibi yılmayan, ezilmeyen millet bulacaktır.''

Haber Ara