Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

Davutoğlu'ndan HDP görüşmesi ardından ilk açıklama

Başbakan Davutoğlu HDP eş genel başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile koalisyon görüşmesinin ardından açıklamada bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 13:26:11

Davutoğlu'ndan HDP görüşmesi ardından ilk açıklama

Ajansların haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinin ilk turunu HDP ile tamamladı. 1 saat 58 dakika süren görüşme sonrası Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Görüşmeye her iki partiden de çözüm süreci kapsamında oluşturulan heyetlerde yer alan isimler katıldı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Halkın verdiği oya duyduğumuz saygı gereği herkesin herkesle konuşabileceği ortam olmalı. Vatandaşlarımızın tercihinin dışlanmasını doğru görmem. Bu demokratik bir tavırdır. HDP ile yaptığımız güreşmede özellikle üzerinde durduğumuz konu şu oldu. 7 Haziran'da ortaya çıkan tablo ile herkesi kendi yerini doğru konumlandırmak zorundadır.

3 İLKE ÜZERİNDE DURULDU

Demirtaş'ın açıkladığı 3 ilke üzerinden duruldu. Barış demokrasi adalet ilkeleri kapsamında görüşmelerimizi kendilerini aktardık. Barış söz konusu ise kimse silahla barışı tehdit edecek şekilde ülke topraklarını yer alamaz. Gelin HDP olarak bu tavrı sergileyin.

HDP FIRSATTIR

Biz tek parti iktidarı olma şansı bulamadık. Ama demokrasiyi bağlılığımızı gösteriyorum ve kaç oy almış olursa olsun kimseyi dışlamadan siyasetimizi TBMM çatısı altında alıyorum. HDP'nin TBMM'ye 80 vekille girmiş olması fırsattır. Silahlı grupların Türkiye içindeki varlığı çelişki teşkil eder. Demirtaş'ın dünkü açıklamalarını da dinledim ve görüşlerimi ifade ettim. Çevredeki çatışmaların Türkiye'ye gelmesini istemiyorsak bütün bu baskılara şiddete karşı ortak tavır belirleme sorumluluğumuz var.

İLETİŞİMİ HER AN AÇIK OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİK

Hangi terör grubu olursa olsun Türkiye'nin duruşunun bilindiğini istişare ettik. Türkiye'nin ve çevre bölgelerdeki sorunları istişare ettik. İletişimi her an açık olmamız gerektiğini ifade ettik. Koalisyonla ilgili görüşlerimizi paylaştık. Gelecekteki gelişmeler bağlamında bizim ilkesel tutumumuzu anlatma imkanı bulduk. Türkiye'deki tüm silahlı unsurların Türkiye dışına çıkma hususundaki sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini konuştuk. Kamu düzeninin tartışma konusu olmadığını açık yüreklilikle konuşma imkanı bulduk. Misafirperverlikleri nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara