Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

Davutoğlu'ndan dış yatırımcıya mesaj

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı firma temsilcileriyle yaptığı toplantıda önemli mesajlar verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-16 01:25:23

Davutoğlu'ndan dış yatırımcıya mesaj

Ajanslarda yer alan habere göre; Davutoğlu seçim vaatleri ve reformlar bağlamında, ilk üç aylık planlanan vaatlerin yüzde 60'ını gerçekleştirdiklerini, üç ay sonunda bu rakamın yüzde 100 olacağını kaydetti.

Ekonomiye dair iyi haberlerin gelmeye devam ettiğini belirten Davutoğlu, "Ekonomiyle ilgili iyi haberler gelmeye devam ediyor. Malumunuz ekim ayında sanayi üretimi bir önceki yılın aynı aynı göre yüzde 4,6 oranında önemli bir artış gösterdi. 2005 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Kasım ayı endeksi de önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 oranında artış gösterdi. 2016 yılı inşallah çok daha iyi bir yıl olacak." dedi.

Davutoğlu, ekonomiye güvende en önemli unsurlardan birinin mali disiplin olduğunu ve mali disiplin sayesinde dünyaya örnek hale gelindiğini belirtterek şu açıklamalarda bulundu:

"YABANCI YATIRIMCILARIN DOSTUYUZ"

"Biz, Türkiye olarak yabancı yatırımcıların ülkemize olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Hükümetimiz uluslararası yatırımların Türkiye'de daha da artması, tüm sektörlere yayılması için elinden geleni yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Yabancı yatırım dostu bir hükümetle muhatap olduğunuzu lütfen fark edin ve bundan emin olun.

"KÜRESEL KRİZDE, FİNANS KURULUŞLARI KRİZE GİRMEYEN TEK OECD ÜLKESİYİZ"

"Küresel kriz sürecinde herhangi bir finans kuruluşu iflas etmeyen tek OECD ülkesi olduk. OECD ülkeleri arasında finans kuruluşlarının krize girmediği tek ülke olduk. Küresel krizden çıkışla birlikte 24 çeyrek üst üste büyüdük, dünya ekonomisinin daraldığı bir dönemde bu çok büyük bir başarıdır. Kriz sonrası 2010-2014 arasında ortalama yıllık büyüme oranımız ise 5,4. Krizin başladığı 2007'den bu yana birçok ülke istihdam kaybı yaşarken biz yaklaşık 7 milyon kişiye ilave istihdam sağladık. Avrupa'da bunu gerçekleştirebilen herhangi bir ikinci ülke yok."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara