Dolar

32,5702

Euro

34,9795

Altın

2.423,87

Bist

9.722,09

Davutoğlu'ndan Demirtaş'ın çağrısına sert cevap

NTV ekranlarında gündemi değerlendiren Davutoğlu, yeni anayasa için ısrarcı olacaklarını vurgularken HDP lideri Demirtaş'ın görüşme çağrısına ise sert cevap verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-31 13:22:18

Davutoğlu'ndan Demirtaş'ın çağrısına sert cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayın programında soruları yanıtladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini kaydeden Davutoğlu, yeni anayasa için sonuna kadar ısrarcı olacaklarını vurguladı. Davutoğlu, HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın görüşme çağrısına ise sert cevap verdi.

Davutoğlu "Kimse milletvekili zırhına sarılıp suç işleme hakkına sahip değil. HDP kendine çeki düzen versin. Gündüz barış, gece terörle işbirliği olmaz. HDP siyasi parti mi, terör örgütünün uzantısı mı?" dedi.

DEMİRTAŞ'IN MOSKOVA ZİYARETİNİ HATIRLATTI

'Beni herhalde onlarda tanıyorlar. Kimseye karşı ötekileştirme tutumunda asla bulunmadım. 7 Haziran'da Türkiye'nin zaafa düştüğünü sandılar. Yeni dönem, şans verelim diye randevu talep ettim. Ben muhatabımda samimiyet ve ciddiyet ararım. Ben onlarla, onlara oy verenlere saygımdan dolayı görüşmek istedim. HDP yol ayrımında ama hala farkında değiller.  Ne samimiyet var ne ciddiyet. Moskova'da farklı konuşup, Türkiye üzerinde operasyon yapmayı planlıyorlarsa konuşacak zeminimiz olmaz. Tavırlarını değiştirsinler, samimi olsunlar, Türkiyeli olduklarını göstersinler. Miray bebeği ve dedesini katleden bunlar.'

GÜNEYDOĞU'DAKİ OPERASYONLAR

Önemli ölçüde temizlik yapıldı, ilerlendi. Maalesef belediyeler de iş makinalarını bu işte kullanıyor. Sivil halkın arasına karışma yöntemini deniyorlar. Bütün sokakların tek tek temizlenmesi gerekiyor. Önemli ölçüde ilerleme sağlandı. 

Bölgede sivil cenazeler kısmında hiç bir sıkıntı yok.  Devlet tarafından hiçbir sivil hayatını kaybetmemiştir. Sivil ölümlerin tamamı örgüt kaynaklı. Kapsam ve titizlik içinde hareket ediyoruz ama karşımızda hiçbir kural bilmeyen çocuk, büyük dinlemeyen bir terör örgütü var. Büyükşehir yasasındaki aksayan hususları yeniden gözden geçiririz. Hendekler barikatlar kalkacak. Bu ülkenin kaderini kimsenin insafına terk etmeyiz. Kimse milletvekili zırhına sarılıp suç işleme hakkına sahip değil. HDP, çeki düzen versin. Gündüz barış, gece terörle işbirliği olmaz. HDP siyasi parti mi, terör örgütünün uzantısı mı?"

Türkiye ile kimin arası bozuluyorsa PKK'ya çiçek atıyor. 2 ay önce PKK'nın adını zikretmeyen Rusya şimdi HDP'yi ağırlıyor. 

Öcalan'ın son mesajı silahsızlanma konferansıydı. Temaslar fayda getirmeyecekse neden yapılsın? Fakat bizim istihbarat birimlerimizin her yerde yaptığı çalışmalar var. 

Haber Ara