Dolar

32,5181

Euro

34,9863

Altın

2.436,59

Bist

9.716,77

Davutoğlu: Kandil ile irtibatları koparttık

Başbakan Davutoğlu, yapılan operasyonlar sonucu Kandil'in bir çok bölümle irtibatının kesildiğini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-28 10:07:53

Davutoğlu: Kandil ile irtibatları koparttık

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kandil, kırsal kesim, mezarlıklar adı altındaki yapılar ile şehir arasındaki irtibatları koparttık" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) 70'inci Dönem Genel Kurul Toplantıları için New York'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı, şunları söyledi: DİYARBAKIR'DAKİ GENÇ, KANDİL'E ULAŞAMAZ

Kandil, kırsal kesim, mezarlıklar adı altındaki yapılar vs. ile şehir arasındaki irtibatları koparttık. Diyarbakır'dan kaçırılan bir grup gencin Kandil'e ulaşması mümkün değil artık. Kandil'de eğitilip Türkiye'ye gelmesi de mümkün değil. Geçenlerde PKKlıların artık insan kaynağı bulamıyoruz diye yakınmaları boşuna değil. (Kırsal kesimde terör unsurları sivil kıyafet giyip şehre eylemlere gidiyordu, Varto'da öyle oldu mesela) şimdi o aradaki geçişkenlikleri, irtibatları kırıldı.

HALK PKK'YA DEĞİL OPERASYONLARA DESTEK VERDİ

Ama en önemlisi ve PKK'yı en fazla şaşırtan şey, Halk harekete geçmedi. Terör örgütü bekledi ki halk kendilerine destek olacak, kitlesel destek verecek. Aksine halk bu operasyonlara hem açık bir şekilde, hem de zımni olarak susarak destek verdi. Bizim için en önemli gösterge bu. Sokağa çıkması için kitleleri tahrik ediyorlardı fakat birkaç yüz kişi dışında sokağa çıkan olmadı. Bu operasyonun sivil tarafı açısından en önemli göstergeydi. Ben güvenlik görevlilerine şu üç talimatı veriyordum; sivil halka zarar gelmeyecek, kendinizi koruyan tedbirler alacaksınız, bir de teröristleri tasfiye edeceksiniz, yani başladığınız işi operasyonu yarım bırakmayacaksınız.

Haber Ara