Dolar

32,3761

Euro

34,9809

Altın

2.325,66

Bist

9.085,17

'Davutoğlu istiyor, Erdoğan izin vermiyor'

Selahattin Demirtaş, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili 'Davutoğlu koalisyon denemek istiyor, Erdoğan izin vermiyor' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 00:37:38

'Davutoğlu istiyor, Erdoğan izin vermiyor'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katıldığı TV programında koalisyon görüşmelerine ilişkin olarak önemli bir iddiada bulundu. Erdoğan ne diyorsa neyin kararını veriyorsa Davutoğlu bunu uygulamakla görevli AK Parti yetkilisidir, ifadesini kullanan Demirtaş, "Sayın Ahmet Davutoğlu, erken seçimden çok bir koalisyon denemek istiyor. Fakat sayın Tayyip Erdoğan buna izin vermiyor" dedi.

Radikal'de yer alan habere göre, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Med Nuçe TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koalisyon görüşmelerine değinen Demirtaş, "Sayın Erdoğan ne diyorsa neyin kararını veriyorsa sayın Davutoğlu bunu uygulamakla görevli AKP yetkilisidir. Sayın Davutoğlu, erken seçimden çok bir koalisyon denemek istiyor. Fakat sayın Erdoğan buna izin vermiyor. Bütün koalisyon ihtimal ve seçeneklerini boşa çıkarmaya çalışıyor" dedi. 

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

Sayın Erdoğan ne diyorsa neyin kararını veriyorsa sayın Davutoğlu bunu uygulamakla görevli AKP yetkilisidir. Öyle hükümetin başkanı bu misyonları kendisine yüklemek kendisine de haksızlık olur. Bu görevleri yerine getirme iradesi, şansı yok. Düşünün kendisi koalisyon kurmak istiyor, hissediliyor. Biz görüşmede şunu hissettik: Sayın Kılıçdaroğlu da açıkladı. Katılıyorum. Erken seçimden çok bir koalisyon denemek istiyor. Fakat sayın Erdoğan buna izin vermiyor. Bütün koalisyon ihtimal ve seçeneklerini boşa çıkarmaya çalışıyor. 

"AKP-MHP KOALİSYONU BİLE ŞU DARBE HALİNDEN İYİDİR"

Bizimle yapılan görüşmede sayın Davutoğlu'na şunu ifade ettik; 'İlkelerimiz çerçevesinde Türkiye 'de bir koalisyon kurulmasını destekliyoruz. Koalisyon kuramadığınızda, erken seçime gitmek istemediğinizde bizim kapımız size açık' dedik. Buyurun gelin dedik. Siyasi kriz yaratmak istemiyoruz. AKP- MHP koalisyonu bile şu darbe halinden iyidir.

"ERDOĞAN'IN AYRI BİR PARADİGAMASI VAR"

Sayın Erdoğan'ın ayrı bir paradigması var. İslam toplumunun kafasında İslam devletlerinin halifesi. Kendisi de böyle bir rol biçmiş kendisine. Ben yeryüzünde şu anda Müslüman devletler ve topluluklar içerisinde en güçlü liderim. Bu rolümü ancak bir başkanlık sistemi ile perçinleyip bütün bölgede hakimiyetimi oluşturabilirim. Ortadoğu'da herkesin hamiliğine soyunma rolü.

Haber Ara