Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Davutoğlu: İstikrarsızlığı gömdünüz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçları sonrası 'balkon konuşması' yaptı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 01:03:35

Davutoğlu: İstikrarsızlığı gömdünüz

1 Kasım Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti oyların yüzde 49,38'ini alarak 316 milletvekiliyle tek başına iktidarı kazandı. Seçim sonuçlarını Konya'da takip eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, hızlı trenle Ankara'ya gitti. Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez Binası'nda "balkon konuşması" yaptı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı konuşmada, "Sizler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz ve bu oyunları bozdunuz. Biz 'buradayız, burada olacağız, kıyamete kadar buradayız' dediniz. Sizler, o sandıklara sadece eski Türkiye'nin partilerini değil, eski Türkiye'nin zihniyetini, kaosu, şiddeti, terörü, istikrarsızlığı gömdünüz." ifadelerini kullandı. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin seçim zaferinin ardından Parti Genel Merkezi'nde "balkon konuşması" yaparak, vatandaşlara hitap etti.

"Cumhuriyetimizin başkenti, milli iradenin tecelligahı aziz Ankara'nın değerli yürekli insanları, kardeşlerim, 81 vilayetimizde şu anda coşkuyla demokrasi bayramı yapan değerli vatandaşlarım sizleri selamların en güzeliyle selamlıyorum, Allah'ın selamı üzerinde olsun" diyerek konuşmasına başlayan Davutoğlu, "Türkiye'nin genel merkezinden, demokrasi kürsüsünden" 78 milyon vatandaşa ve Türkiye'nin tamamına selamlarını, muhabbetlerini, saygılarını sunduğunu dile getirdi.

AK Parti kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "demokrasi şölenine çevirdiği balkondan" bir defa daha hitap etmekten büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"İstanbul'a, Diyarbakır'a, Bursa'ya, Şanlıurfa'ya, İzmir'e, Adana'ya, Konya'ya 81 vilayetimize selam olsun. Selçuklu başkentinden Cumhuriyet başkentine geldik, size Hazreti Mevlana'dan selamlar getirdik. Kendileri gurbette olup da yürekleri bu topraklarda olan bütün vatandaşlarımıza, doğusunda, batısında Amsterdam'da, Tokyo'da, Berlin'de, Londra'da, Rumeli'de, Üsküp'te, Saraybosna'da dünyanın dört bir yanında bizleri ekranları başında gözyaşlarıyla, dualarıyla izleyen bütün gönüldaşlarımıza selam olsun.

Kudüs'ten Beyrut'a, Bakü'den Gazze'ye, Arakan'dan Somali'ye, Karabağ'dan Bişkek'e, Aşkaabad'tan Halep'e, Bağdat'tan Saraybosna'ya, Bakü'den Taşkent'e kadar gözlerini bu mübarek ülkeye, Türkiye'ye, Türkiye Cumhuriyeti Devletine heyecan içinde çeviren, bugünkü sonucu bekleyen milyonlarca Türkiye sevdalısına selam olsun. Kaderini Türkiye'nin kaderine bağlamış, ellerine semaya çevirmiş, hayır dualarını bu kardeşlerinden eksik etmeyen 1,5 milyarlık İslam alemine selam olsun. Bu partinin kurucu genel başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha selam olsun. Son 13 yıl içinde, 14 Ağustos 2001'den bu yana bu hareketin içinde bulunmuş, ter dökmüş bütün gönüldaşlarıma bir kez daha selam ediyorum. Rekor katılım göstererek iradelerine sahip çıkan bütün vatandaşlarıma selam ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.”

Davutoğlu, tercihleri ne olursa olsun bütün vatandaşların bugün vakur bir şekilde demokrasi destanı yazdıklarını ifade ederek, seçimde görev alan güvenlik görevlilerine, kamu görevlilerine ve sandık müşahitlerine teşekkür etti.

Vatandaşların iradesine sahip çıkarak, sandığı, barışı, birliği, kardeşliği, sağduyuyu seçtiğini, sadece Türkiye'de, Ortadoğu'da değil dünyada barışı hakim kılmak için oylarını kullandığını vurgulayan Davutoğlu, "O ak pusulada AK Parti'ye mührü vuran ak ellerinize teşekkür ediyorum, o elleriniz bir kez daha barış için kaldırmaya davet ediyorum. Allah bu ak elleri hep bir arada kılsın, bu ak elleri bu ülke için el ele yürüyenlerin yüreklerinde hissettirsin" dedi.

"OYUNLARI GÖRDÜNÜZ VE BU OYUNLARI BOZUNUZ"

Milletin 2002 yılından bu yana sahip çıktığı AK Parti'ye, evlatlarına her zaman olduğu gibi yine sahip çıktığını kaydeden Başbakan Davutoğlu, "Millet olarak 'biz var olduğumuz müddetçe AK Parti de var olacak' dediniz, milletin kaderini partimizin kaderiyle bir kez daha birleştirdiniz. Sizler ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz ve bu oyunları bozunuz. 'Biz buradayız dediniz, burada olacağız, kıyamete kadar buradayız' dediniz. Sizler o sandıklara sadece eski Türkiye'nin partilerini değil, eski Türkiye'nin zihniyetini, kaosu, şiddeti, terörü, istikrarsızlığı gömdünüz. Her iki vatandaştan birinin oyunu alarak 81 ilin, 7 bölgenin, 780 bin kilometrekarenin tamamında oylarını artırarak AK Parti'ye ‘tek başına, iş başına' dediniz. Milletimizin talimatı başımızın üzerindedir, hiç vakit kaybetmeden seherle birlikte iş başına diyoruz. Allah sizlerden razı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşların tekbir getirmesi üzerine Davutoğlu, "Allah gönülden gelen bu tekbirleri bu semalardan hiç eksik etmesin. Bu tekbirlerin ifade ettiği birliği, vahdeti aramızda daim kılsın" dileklerinde bulundu.

"78 MİLYON VATANDAŞIMIZIN HUKUKU MUTLAK SURETLE KORUNACAKTIR"

Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra bir dizi komplonun odağı, hedefi haline geldiğini, birilerinin AK Parti'nin tek başına iktidar olamamasını fırsat bilerek kirli emellerini hayata geçirmek için yola çıktığını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz ise 7 Haziran akşamı buradaydık, bu balkondan dedik ki ‘bizim milletimizin iradesine saygımız sonsuzdur. Bu iradenin gereği olarak bir an bile ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız. Ne olursa olsun Türkiye'yi 2023 hedeflerine götüreceğiz'. Şahit olun, sözümüzü tuttuk mu? Şahit misiniz? AK Parti'nin tek bir derdi vardır. Türkiye'yi daha güçlü, daha istikrarlı ve daha müreffeh bir hale getirmek. Çok şükürler olsun ki sandıkların açıldığı ilk dakikalardan itibaren kaygı ve endişe yerine umuda, geleceğe dönük öz güvene bırakmıştır. Türkiye, şu andan itibaren yapılan tartışmaları geriye bırakarak gelecek hedeflerine odaklanmalıdır. Bizim büyük hedeflerimiz var, bizim bu ülkeyle ilgili büyük rüyalarımız var. Büyük hedefler, büyük rüyaları hayata geçirmek için gece gündüz çalışacağız. Milletimiz istikrar istedi, güven istedi, meselelerine çözüm istediğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Türkiye konuşmuş, milletimiz konuşmuş dünya duymuştur. Demokrasiden, hukuktan, merhametten, şefkatten, sevgiden geriye bir adım gidilmeyecektir. Herkesin hukuku güvence altındadır ve herkesin hukuku, 78 milyon vatandaşımızın hukuku mutlak suretle korunacaktır."

Haber Ara