Dolar

32,5722

Euro

34,6658

Altın

2.517,06

Bist

9.524,59

Davutoğlu İstanbul 1. Bölge 1. Sıradan aday

AK Parti milletvekili seçimlerinde listelerini yenilerken Başbakan Ahmet Davutoğlu da İstanbul 1. Bölge 1. Sıradan aday olacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 11:50:58

Davutoğlu İstanbul 1. Bölge 1. Sıradan aday

Haber 7'nin haberine göre; 7 Haziran seçimlerinden sonra kendi ödevini çıkartan AK Parti erken seçim kararının ardından önce kongreye giderek yeniden başlangıç yaptı. MKYK listesini yeniledi ve 2001 ruhunu yeniden yakalamak adına bir çalışma başlattı.

PARTİ YÖNETİMİ BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞTİ

Ardından parti yönetiminde genel başkan yardımcılarında da değişikliğe giderek taze bir ruh yakalandı.

Şimdi AK Parti yeniden tek başına iktidar vizesi alabilmek için bu kez de milletvekili listelerinde bir değişime gidecek.

ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE STRATEJİK HAMLELER

AK Parti birçok yerde küçük oy oranları ile kaybetti. Bunda liste hatalarının etkili olduğu parti yönetimince kabul edilen bir görüş.

Partinin İstanbul, Ankara ve İzmir'deki listelerinde stratejik değişiklikler olacak.

Daha önce başka bölgelere gönderilen partinin ağır topları üç büyük şehirde listelerdeki yerini alacak.

KÜRT OYLARI YENİDEN KAZANILACAK

Ayrıca AK Parti Kürt oylarını sadece bölgede kaybetmedi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de de kayıpları var. Listelerde Kürt oylarına mesaj verebilecek isimler monte edilecek.

İstanbul'da Kürt kökenli Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek ve DEvat Demiröz bu isimlerin başında yer alıyor.

Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş İstanbul'dan aday yapılırken, Binali Yıldırım ve Nihat Zeybekci İzmir'de seçim çalışmalarını yürütecek.

Doğu ve Güneydoğu'da bölgenin önemli isimleri ve partinin ağır abileriyle seçime girmeye hazırlanan AK Parti bölgede kaybedilen oyları yeniden kazanmak için çok titiz bir çalışma yürütüyor.

Diyarbakır'da Galip Ensarioğlu, Abdurrahman Kurt, Mehdi Eker gibi isimlerle yola çıkacak AK Parti Batman'da da Mehmet Emin Ekmen'i yeniden liste başına koyacak.

AHMET DAVUTOĞLU İSTANBUL'DAN ADAY

AK Parti ve Erdoğan için olmazsa olmazlardan biri İstanbul. Erdoğan, İstanbul'un Türk siyasetine kazandırdığı bir değer. O nedenle İstanbul için titiz bir çalışma yürütülüyor.

7 Haziran seçimlerinde Konya'dan aday olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde İstanbul 1. Bölge 1. Sıra adayı olarak seçime girecek.

Böylelikle İstanbul'da kaybedilen ivmenin yeniden kazanılacağı bir strateji uygulanacak.

Haber Ara