Dolar

32,3136

Euro

35,1353

Altın

2.293,11

Bist

9.061,06

Davutoğlu: HDP, hendek siyasetinin bedelini ödeyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hendekleri savunduğunu iddia ettiği HDP’nin bu tavrından dolayı mutlaka bir bedel ödeyeceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-05 18:14:36

Davutoğlu: HDP, hendek siyasetinin bedelini ödeyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hendekleri savunduğunu iddia ettiği HDP'nin bu tavrından dolayı mutlaka bir bedel ödeyeceğini söyledi. “HDP savunduğu bu hendek siyasetinin bedelini kendi ödeyecek, kazdığı bu oyuna mutlaka kendi düşecektir” diyen Davutoğlu, “Türkiyelileşme yalanı ile yürüttükleri siyaset kazdıkları hendeklerde tükenmiştir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP ve MHP liderlerinin yanı sıra TBMM'de grubu bulunan HDP yetkilileri ile de yeni anayasa görüşmelerinde bulunmak istediklerini, ancak bundan son anda vazgeçtiklerini anlattı. Davutoğlu, “Kendilerine sorunlu siyasal dillerine, siyaseti gayri meşru gören tavırlarına rağmen Meclis'te grubu bulunan bir parti olmaları hasebiyle kendilerine oy veren seçmenlere duyduğumuz saygı gereği randevu talebimizi onlara da iletmiştik. Ancak bizim bu iyi niyetli yaklaşımımıza rağmen, kendilerinin teklifimize aynı ciddiyetle yaklaşmadıklarını gördük ve randevu talebimizi derhal iptal ettik.” diye konuştu. Kendilerinin HDP ile görüşmek istediklerini ancak HDP'lilerin henüz kendileri ile görüşülebilecek sorumluluk ve ciddiyete sahi olmadıklarını gösterdiklerini iddia eden Davutoğlu, “Sanki biz hesap veriyormuş gibi onların huzuruna gidiyormuşuz gibi bir tavra yöneldiler. Buradan bir kez daha sesleniyorum; onlar hesap sorma makamında değil, hesap verme makamındalar. Teröre karşı tavır koyamadıkları için, siyasetin meşru zeminde yapılmasını sağlayamadıkları için, her türlü ifadeleri ile millet arasına nifak ve şiddet tohumu ekmek istedikleri için onlara hesap verme makamındalar.” dedi.

‘TÜRKİYELİLEŞMENİN YOLU MOSKOVA'DAN GEÇMEZ'

Milletin birliği adına kimsenin kendilerinden hesap soramayacağını savunan Davutoğlu, şöyle konuştu: “Bu süreçte kimin haklı kimin haksız olduğunu, kimlerin yanlarında kimlerin karşılarında olduğunu milletimiz engin feraseti ile görüyor. Hiç şüpheniz olmasın, HDP savunduğu bu hendek siyasetinin bedelini kendi ödeyecek, kazdığı bu oyuna mutlaka kendi düşecektir. Onca insanın canına kast etmek, onca insanı evinden etmenin, mahalleleri işgal etmenin, teröristlere bir bedeli olduğu gibi bunu savunan HDP'ye de bir siyasi maliyeti olacaktır. Sadece masum insanlarımızın canını değil, kendisine inanmış insanların canını bile hiçe sayan bir kanlı şebekeden ve onun savunucusu haline gelmiş bir siyasetten bu ülkeye hayır gelmez. Türkiyelileşme yalanı ile yürüttükleri siyaset kazdıkları hendeklerde tükenmiştir. Türkiyelileşmenin yolu İstanbul'dan geçer, Edirne'den geçer, Diyarbakır'den geçer, Konya'dan, Trabzon'dan, Hakkari'den geçer. Moskova'dan geçmez.”

‘O HENDEKLERDE NİYE HİÇBİRİNİZ ÇOCUKLARI YOK?'

İnsanların kanları üzerinden öz yönetim hayalleri kurulduğunu ifade eden Davutoğlu, “Niye hiçbiriniz çocukları yok o hendeklerde? Neden sizin çocuklarınız yok o hendeklerde? Başkaların çocukları üzerinden, onların geleceklerini karartarak yürüttüğünüz mücadele mi bu öz yönetim? Sizin canınız değerli de orada hendek kazdırdığınız gencecik çocukların, insanların canı ucuz mu?” diye sordu.

Haber Ara