Dolar

32,4757

Euro

34,5435

Altın

2.473,91

Bist

9.518,31

Davutoğlu gözyaşlarına boğuldu

Dağlıca'da yaşamını yitiren 16 askerin cenazeleri Van'a götürüldü. Düzenlenen törende Davutoğlu gözyaşlarını tutamadı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 14:12:44

Davutoğlu gözyaşlarına boğuldu

Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda, daha önceden PKK tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların inflak ettirilmesi sonucu yaşamını yitiren 16 askerin cenazeleri dün akşam helikopterle Van'a götürüldü.

TÖREN DÜZENLENDİ

Cenazeleri taşıyan 6 helikopter, Van Filo Komutanlığı'na indi. Helikopterden alınan şehitlerin cenazeleri 10 ambulansla İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Askerler için bugün Van Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. MEMLEKETLERİNDE TOPRAĞA VERİLECEKLER

Van'da düzenlenen törenin ardından cenazeler, toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. 16 askerden 10'unun bugün, 6'sının da yarın memleketlerine uğurlanacağı belirtildi. Van'daki törene Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

 

BAŞBAKAN'IN GÖZYAŞLARI

İlk törende konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu gözyaşlarına hakim olamadı. Davutoğlu, "Allah şahit olsun, emanetiniz emanetimizdir. Bu milletin bu vatanın birliği için dökülen her kanın hesabını sorulacak. Mekanınız Çanakkale şehitlerinin mekanı olsun, Sarıkamış şehitlerinin mekanı olsun. O mekanı rabbim bize de nasip eylesin. Allah varlığımızı birliğimizi daim, vatanımızı baki eylesin. Allaha emanet olsun. Bayrağınız emanetiniz bundan sonra bizim yüreğimizdedir, ruhunuz şad olsun" dedi.

  6 ASKERİN CENAZESİ ADLİ TIP'TA

Üstçavuş Okan Taşan, Astsubay Çavuş Deniz Göçkün, Uzman Çavuşlar Tayfur Hançer, Harun Saltalı, Sözleşmeli Er Resul Çoşkun, Piyade Er Muharrem Öksüz'ün cenazeleri ise sabah saatlerinde Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 

 

Haber Ara