Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Davutoğlu: Çözüm Süreci'nin durmasının tek sorumlusu...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çözüm Süreci'nin durmasının tek sorumlusu, silahların gölgesine saklanmaktan vazgeçmeyenlerdir” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-27 15:44:18

Davutoğlu: Çözüm Süreci'nin durmasının tek sorumlusu...

Bingöl'de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çözüm Süreci'nin durmasının tek sorumlusu, silahların gölgesine saklanmaktan vazgeçmeyenlerdir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kapalı spor salonunda toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Meclis'teki bütçe görüşmeleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Davutoğlu, “Bakın dün hiç birbirlerine laf etmediler. Tek parti zihniyetine sahip CHP, diğerlerine laf etmedi. Bu ülkenin doğusunda, güneydoğusunda gelip selam veremeyen MHP, diğerlerine laf etmedi. HDP, terör örgütünün sözcüsü olan o parti, diğerlerine laf edemedi. Hep beraber bize saldırdılar. Hodri meydan, kim çıkarsa çıksın karşımıza, ister tek başına, ister hepsi birlikte, biz buradayız. Türkiye'deyiz, doğudayız, batıdayız, kuzeydeyiz, güneydeyiz, her bir ilimizdeyiz ve her yerde, her meydan okumaya karşı da dimdik ayaktayız. Çünkü Türkmen yiğitler de bizimle, Zaza yiğitler de bizimle, Kürt yiğitler de bizimle” şeklinde konuştu.

Terörle mücadele konusunda da açıklama yapan Davutoğlu, "Terörden medet umanlar, elini tetikten çekmeyenler hiç iflah olmayacaklar. Şimdi tehdit ediyorlarmış, 'daha önce Cizre'de, Sur'da, Silopi'de bu terörü başlattık', bahar gelince kuzeye, Bingöl'e, Van'a ve diğer illerimize yayacaklarmış. İşte buradan diyorum, baharında da yazında da kışında da güzünde de ülkenin her yerinde varız, her yerinde olacağız. Bizi kimse korkutamaz.

Davutoğlu, bölücü terör örgütünün barış ve huzur ortamı yerine, halkını ateşe veren Esad rejimi ile işbirliği halinde, kanlı bir etnik ve mezhebi çatışmanın tarafı olmayı tercih ettiğini belirterek, "Türkiye'nin, bölgenin huzura kastettiler. Huzura kasteden güçlerin taşeronu, piyonu haline geldiler. Bugün Çözüm Süreci'nin durmasının tek sorumlusu, silahların gölgesine saklanmaktan vazgeçmeyenlerdir. 2013 martında 'silahları terk edeceğiz' sözünü verdikten sonra 2014'te, 2015'te ve şimdi 2016'da şehirlerimizi, ilçelerimizi silah deposu haline getirmeye çalışanlar, işte Çözüm Süreci'ni durduranlar da bitirenler de onlardır. Bütün vebal, onların omuzlarındadır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha önce yapılan halk oylamasına Bingöl'ün yüzde 95,8 ile muazzam bir destek verdiğini belirterek, "İnşallah anayasamızı Ankara'da, sizlerin de onayıyla yaptıktan sonra, refandumda çok daha büyük bir oranla 'evet' diyeceğinizi biliyorum" dedi.

Haber Ara