Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

Davutoğlu: Biz şah dedik, mat oldular

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlık konusunda muhalefet partilerinin yaklaşımını eleştirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-23 13:50:51

Davutoğlu: Biz şah dedik, mat oldular

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 107. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşuyor. Davutoğlu, yaptığı konuşmada, "Başka güçlerin himayesine girenler, manda yönetimi isteyenler, bağımsız ve müstakil olabileceğimize inanamayanlar, taşeron örgütler, şiddet ve nefretten başka bir şey üretemeyenlerin hendekleri, çukurları, tuzakları, pusuları Türkiye'yi dize getiremeyecek." ifadelerini kullandı. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Sizleri saygı ve muhabbetimle selamlıyorum hoş geldiniz diyorum, sizler 81 vilayetin 78 milyonun yarınlar için duyduğu umudun sesisiniz.

Allah yardımcımız olsun Allah bizi milletimize mahcup etmesin. Geçen hafta şehitlerimizi ecdadımıza andık bugün de aynı mücadeleyi veriyoruz bu ruh yaşadıkça bu ülkenin birliğini beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın kardeşliğimizi daim kılsın. Sizlerin aracılığı ile vatandaşlarımızdan ricam umutsuzluğa düşmemeleridir. Bugüne kadar kumpasları nasıl püskürmüşsek bu şer odaklarını da Allah'ın izniyle püskürteceğiz.

"Türkiye'yi tökezletmek isteyenler bunu başaramaz"

Bizler gelecek ideallerimizi, umutlarımızı canlı tutmak zorundayız. Buraya büyük engelleri aşarak geldik. Geldiğimiz noktadan geri döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Başka güçlerin himayesine girenler, manda yönetimi isteyenler, taşeron örgütler, şiddetten başka bir şey üretemeyenler Türkiye'yi dize getiremeyecek. Çukur kazarak, pusu kurarak Türkiye'yi tökezletmek isteyenler bunu başaramaz. Bugünkü kadar namert insanlarla pek az karşılaştık. Öldürmeyi hayat biçimi haline getirenler huzur ortamını zehirledi.

"Başaramayacaklar..."

Bütün hesapları Türkiye'nin geleceğe yürüyüşünü durdurmaktır. Türkiye'nin bölgede söz sahibi haline gelmesine engel olamayacaklar. Çünkü Türkiye'yi bir bütün haline kucaklayan AK Parti var. Başaramayacaklar çünkü dün her birinin gözünde dava aşkı gördüğüm AK Parti gençliği var. Biz eski, soğuk bürokratik duvarlarla örülmüş gibi gözüken Ankara'yı İstiklal ruhuyla buluşturduk.

"Verdiğimiz sözleri yerine getirdik"

Sizlerle birlikte yol yürümek ve arkasında böyle bir teşkilatın gücünü hissetmekte daha büyük bir gurur olamaz. Eğer başka bir parti 1 Kasım'daki gibi bir zafer yaşamış olsaydı hala onu kutluyor olurdu. Biz seçim öncesindeki vaatlerimizi... Bakın her birinizin iline geldim. Her mitingin görüntüleri gözlerimin önündedir. O illere gidip diyeceksiniz Başbakanımızdan sizlere selam var seçimlerde verdiğimiz bütün vaatleri yerine getirdik. Bir taraftan terörle mücadele ettik diğer taraftan vatandaşımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalıştık.

"Biz 'şah' dedik ve mat oldular"

AK Parti bütün fezlekelerin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yanaşmayacak, böylece teröre destek veren milletvekilleri de kurtulacak'. Ya da HDP, kendi milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağı iddiasıyla meclisi birlikte bloke edecekler, geçen sene iç güvenlik yasasında olduğu gibi, bizim reform tasarılarının geçmesine izin vermeyecekler. Bir de mağduriyet edebiyatı yapacaklar. Biz bu oyunları bir hamleyle boşa çıkardık. Onlar küçük piyonlarla uğraşırken, biz 'şah' dedik ve mat oldular.

Meclise sevk edilen bütün fezlekeleri görüşmeyi teklif ettik. Böylece şunu gösterdik; bir AK Parti'nin kimseden korkacak, çekinecek dosyası yoktur, olursa da hesaplaşmayı biz biliriz. İki, HDP hiçbir şekilde hiçbir zaman mağduriyet edebiyatı yapmayacaktır, onlar mağdur değiller, onlar zalimler, onlar katillerle ortaklık yapan kalleşler. Eğer CHP, bu terör destekçilerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak için sunduğumuz teklifi reddederek, onları korumaktan başka bir anlam ifade etmeyen tekliflere yönelirse biliniz ki, terör örgütlerinin Kandil'de kurduğu ittifakın benzerini CHP ve HDP, Ankara'nın gizli ve karanlık odalarında kurmuştur ve bunun için dokunulmazlık teklifimizi engellemeye tevessül etmişlerdir. Olay bu kadar açık ve nettir.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara