Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Davutoğlu: Bir terörist kalmayana dek...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HAK-İŞ genel kurulunda yaptığı konuşmada 'Terör mutlaka yenilecektir' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 11:34:55

Davutoğlu: Bir terörist kalmayana dek...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hak-İş Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

Başbakan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Terörle mücadele son bir terörist kalana, son bir terör çabası kalana, yok edilene kadar süreceğini buradan 78 milyon vatandaşımıza iletmek istiyorum. Terör her ne suretle olsun, mutlaka yenilecektir.

Hak-İş hep yerli oldu, hep milli oldu. Her adımda hakkı gözeten bir sendika oldu. Türk demokrasinin gelişmesinde rol oynadı. Hak-İş'in yola çıkışıyla AK Parti'nin yola çıkışı arasında benzerlikler var.

Koalisyonlar değişiyordu ama esas iktidar hiç değişmiyordu. Sendikacılık yasadışı faaliyet olarak görülüyordu. Hak-İş birçok zalimin başını ağrıtmıştı.

Ortada Yezidler varsa Hüseyinler hep olacak. Nemrutların olduğu dünyada İbrahimler hep olacak. Biz İbrahim'i, Hüseyin'i adaletin temsilcisiyiz sizler sendikal hayatta biz siyasal hayatta.

İşkenceyi telaffuz edilemez haline getirdik. Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştırdık. 81 ilin tamamını üniversiteye kavuşturduk.

7 Haziran'dan beri birileri terör kartına sarıldı. Terör örgütlerini üstümüze saldılar. Son bir terörist kalmayana dek mücadelemize devam edeceğiz. Terörün kimliğine bakmayız. Türkiye artık eski Türkiye değil. Kimse boş heveslere kapılmasın.

Bu ülkede kıyamete kadar bir arada yaşayacağız. Türkiye daha da büyüyecek, güçlenecek.

Toplu sözleşme süreci devam eden taşeron işçilerin toplu sözleşmelerinin sonuçlandırılması, ivedilikle sonuçlandırılması için gereken talimatları da buradan veriyorum.

Haber Ara