Dolar

32,4960

Euro

34,7352

Altın

2.496,67

Bist

9.487,33

Davos zirvesi başlıyor

İsviçre’nin Davos kasabasında Davutoğlu’nun yanı sıra 40’ı aşkın devlet ve hükümet başkanı ve dünyanın önde gelen isimlerinden oluşan 2 bin 500 kişinin katılacağı Dünya Ekonomik Forumu yarın başlıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-19 17:51:09

Davos zirvesi başlıyor

İHA'nın haberine göre, İsviçre'nin Davos kasabasında yarın başlayacak olan"Dördüncü Sanayi Devrimi” ana başlığı altında birçok sorunun ele alınacağı Dünya Ekonomik Forumu'na aralarında üst düzey yöneticilerin, akademisyenlerin, sanatçıların, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin yer alacağı 2 bin 500 kişi katılıyor. Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in temsil edeceği Davos'ta, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Başbakanı Manuel Valls, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, Pakistan Devlet Başkanı Muhammed Navaz Şerif, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Ghani, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Tunus Başbakanı Habib Essid, Irak Başbakanı Haydar Al Abadi ve Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Yuri Trutnev gibi devlet ve hükümet başkanları yer alacak. Liderler, bölgesel ve küresel sorunlar dışında dünya gündeminin ilk sıralarında yer alan mülteci sorunu, açlık, terör eylemleri, küresel güvenlik, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda görüş teatisinde bulunacak. Forum boyunca kongre merkezinde 300'ün üzerinde toplantı gerçekleştirilecek.

DAVOS'TA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Bu yıl 46'ncısı düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık toplantıları öncesi güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Davos'ta görev yapacak asker ve polislerin anti terör eğitimi aldığı ve gelen tehditlere karşı emniyet tedbirleri arttırıldı. Forum toplantılarına katılan 100 önemli misafire özel koruma sağlanacak. Davos'a giriş ve çıkışlar ile çevre yollarının tamamen kontrol altında tutulacağını kaydedilirken, Davos'ta görevlendirilen helikopterler dikkat çekti. Otellerin içinde ve dışında da yoğun güvenlik önlemlerinin alırken güvenlik güçlerinin izni olmadan geçişin mümkün olmayacak

Davos'un 46 kilometrelik hava sahası sivil uçuşlara kapatılırken, havadan ve karadan bütün önlemler alındı. Güvenlik güçlerinin biyolojik ve kimyasal silahlara karşı hazırlıklı olduğu ifade edildi.

Haber Ara