Dolar

32,3860

Euro

35,0550

Altın

2.325,22

Bist

9.114,79

Datça Belediye Başkanı Tokcan, istifa dilekçesini verdi

Datça Belediye Başkanı Tokcan, istifa dilekçesini verdi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 17:37:33

Datça Belediye Başkanı Tokcan, istifa dilekçesini verdi
Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren görevinden ayrılacağına ilişkin istifa dilekçesini Datça Kaymakamlığına verdi.

Bir süre önce görevini bırakacağını açıklayan Tokcan, kararından vazgeçmeyerek istifa etti.

Tokcan'ı makamında ziyaret eden çoğunluğunu kadınların oluşturduğu vatandaşlar, kendisinden istifasını geri almasını istedi.

Tokcan ise Büyükşehir Yasası'nın ardından Datça Belediye Başkanlığının yetkisiz kalmasının kararındaki en önemli etken olduğunu söyledi.

Datça'nın büyük sorunları bulunduğunu fakat belediyeye onları çözebilecek yetkinin verilmediğini ifade eden Tokcan, şunları söyledi:

"Sürekli vatandaşla karşı karşıya kalıyoruz. Sorumluluğum varken yetkimin olmaması açıkçası beni yordu. Bu yetkisizlikle Datça'ya daha fazla bir faydamın olabileceğini düşünmüyorum. Şu an belediye başkanı olarak modern bir muhtar durumundayım. Hiçbir yetkim kalmadı" dedi.

Vatandaşın, seçtiği belediye başkanından gücünü aşan isteklerde bulunduğuna dikkati çeken Tokcan, bunların bir kısmının yasaya uymadığını, bir kısmının da yetkilerini aştığını söyledi.

Yazılı ifade edilmeyen sorumlulukların kendisini bunalttığını anlatan Tokcan, "Yani bitecek gibi değil. Eğer şu dönemde CHP tek başına iktidar olup, hükümet kurabilseydi belki bir yıl daha görev yapmayı düşünebilirdim. Çünkü 6 ay içerisinde yerel yönetimlerin, yani biz belediyelerin önünü açacak düzenleme yapacak bir imkana sahip olacaktık. Gerçekten zorlanıyorum" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara