Dolar

32,5581

Euro

34,9768

Altın

2.418,35

Bist

9.722,09

Darfur için diyalog çağrısı

Darfur için diyalog çağrısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 20:40:40

Darfur için diyalog çağrısı
Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma, Darfur'daki taraflar arasında barışçıl çözüm bulunması için gecikme ve ön şart olmaksızın ulusal diyaloğa başlama çağrısı yaptı.

Dlamini-Zuma yaptığı yazılı açıklamada, "Bölgedeki sığınmacıların, özellikle de tehditlere daha açık olan kadın ve çocukların durumlarının iyileştirilmesi gerekli" ifadelerini kullandı.

Darfur'daki taraflar arasında barışçıl çözüm bulunması amacıyla gecikme ve ön şart olmaksızın ulusal diyaloğa başlanması yönünde çağrı yapan Dlamini-Zuma, BM-Afrika Birliği Ortak Barış Gücü (UNAMID) Özel Temsilcisi Abiodun Oluremi Bashua ile çarşamba günü görüşerek siyasi ve insani duruma ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi aldığını kaydetti.

Dlamini-Zuma, üst düzey Afrika Birliği mekanizmasına ve UNAMİD'e Darfur konusundaki çalışmalarından ötürü takdirlerini sundu ve bölgenin istikrarı için çabaların yoğunlaştırılması çağrısı yaptı.

Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Komisyonu'ndan dün yapılan açıklamada, Mavi Nil'de Güney Kordofan'da ve Darfur'da, insani yardımların ulaştırılması için ateşkes yapılması ve insan haklarına riayet edilmesi çağrısı yapılmıştı.

Darfur bölgesinde "Adalet ve Eşitlik", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketlerini bünyesinde barındıran Devrim Cephesi, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor.

Haber Ara