Dolar

32,3124

Euro

35,0130

Altın

2.277,88

Bist

8.995,70

Dareyya'ya 4 yıl sonra ilk kez gıda yardımı ulaştı

Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalında rejimin kuşatması altındaki Dareyya bölgesine 2012 yılından bu yana ilk kez gıda yardımı gönderildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-10 16:10:35

Dareyya'ya 4 yıl sonra ilk kez gıda yardımı ulaştı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, gazetecilere yaptığı açıklamada, BM ve Suriye Kızılayı'na ait yardım konvoylarının 2 bin 400 kişiye gıda yardımı götürdüğünü söyledi.

Yardım konvoylarında, gıda, sağlık ve temizlik maddelerinin bulunduğunu ifade eden Laerke, bir gazetecinin 4 bin kişinin yaşadığı Dareyya'ya neden 2 bin 400 kişiye yetecek kadar gıda gönderildiği sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarik Jasaravic ise 1,9 tonluk sağlık malzemesinden yanık tedavisi için kullanılan ilaçlara izin verilmediğini, ancak bulaşıcı olmayan hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar, antibiyotikler ve vitaminlere izin verildiğini belirtti.

Daha önce Suriye rejiminin kuşatma altındaki 19 bölgeye insani yardım ulaştırılmasına onay verdiğini duyuran BM, onay verilen bölgelerinin sayısını ise 15 olarak düzeltti.

REJİM,BM ÇIKAR ÇIKMAZ SALDIRDI 

Öte yandan yerel kaynaklar da dün Dareyya'ya 3'ü gıda, 6'sı temizlik, sağlık ve kırtasiye malzemeleri olmak üzere 9 tırlık insani yardım konvoyunun ulaştığını doğruladı. Gıda yardımının 400 kumanyadan oluştuğunu ve bin kişiye ancak bir ay yetebileceğini belirten kaynaklar, bölgede 8 bin 300 sivilin bulunduğunu hatırlattı ve daha çok yardım iletilmesi talebinde bulundu.

Kaynaklar, BM heyeti ayrıldıktan hemen sonra rejim güçlerinin ilçeye 32 varil bombası attığını ve ilçeyi top ateşine tuttuğunu bildirdi.

Rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Dareyya'ya 4 yıl aradan sonra ilk defa geçen hafta insani yardım ulaştırılmıştı. 7 araçlık konvoyda ilaç, tıbbi malzeme ve süt bulunuyordu.

Haber Ara