Dolar

32,3569

Euro

34,9550

Altın

2.320,17

Bist

9.079,97

Darbeyi televizyondan öğrenen er konuştu

İstanbul'da 15 Temmuz gecesi bir marketin televizyonunda darbe olduğunu öğrendiği an dakikalarca ağlayan asker ortaya çıktı. 8 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen er Resul Nişancı, memleketi Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde Tulum ve Müzik Festivali'nde 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla sahneye çağrıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 17:45:03

Darbeyi televizyondan öğrenen er konuştu

15 Temmuz'daki darbe girişiminde İstanbul Valiliği çevresinde güvenlik önlemi için görevlendirilen askerlerden, bir kafeteryanın televizyonunda yayınlanan haberleri izlerken darbede görev aldığını öğrenince şaşkınlığı yüz ifadelerine yansıyan Resul Nişancı, tutuklanıp 8 gün cezaevinde kaldıktan sonra önceki gün tahliye edildi.

Memleketi Rize'nin Fındıklı İlçesi'ne dönen Resul Nişancı, ilçede düzenlenen 7'nci Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali'nde sahneye çağrıldı. Sırtına sardığı Türk bayrağı ile vatandaşları selamlayan Nişancı, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları arasında alkışlandı.

"BEN VATANIMI NASIL SATARIM?"

Terhisine 2 gün kala darbe girişiminde sokağa çıkarıldıklarını ve olaydan sonra tutuklanması üzerine 8 gün cezaevinde kaldığını anlatan Resul Nişancı, sırtına sarılı bayrağı göstererek, "Bu bayrak her zaman gökyüzünde olacak. Bunu kimse yere indiremeyecek. Ben vatanımı ve bayrağımı sevdiğim için askere gittim. Bu benim vücudumdan geçen kanın rengi. Ben vatanımı nasıl satarım?" dedi. Bunları söylerken gözyaşlarını tutamayan Resul Nişancı, uzun süre alkışlandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara