Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Darbeye karşı pedal çevirdi

Darbe girişimine karşı Almanya'dan yola çıkan Abdurrahman Serdar Çakmak, 2 bin 250 kilometre katederek İstanbul'a geldi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-17 17:04:43

Darbeye karşı pedal çevirdi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; FETÖ'nün darbe girişimine ve PKK'ya tepki için Münih'ten Ankara'ya doğru bisikletle yolculuğa çıkan Abdurrahman Serdar Çakmak, "PKK'nın kimlerin maşası olduğunu hep birlikte gördük. FETÖ'nün Kürt gruplarına nasıl sirayet ettiğini hep birlikte görmüş olduk. Bizim tek vatanımız ve tek liderimiz var. Biz, Kürtler olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, liderimizin yanındayız." dedi.

Almanya'nın Münih kentinden 25 Ağustos'ta yola çıkan 40 yaşındaki Çakmak, öğle saatlerinde Behçelievler'den hareket ederek, kısa sürede Mecidiyeköy'e ulaştı.

Çakmak, ay yıldızlı eşofmanı, bisikletine astığı Türk bayrağı ve "Münih-Ankara" yazısıyla vatandaşların dikkatini çekerken, araçlarıyla yoldan geçen birçok İstanbullu da klakson çalarak, kendisine destek verdi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü "Rabia" işareti yaparak tamamlayan Çakmak, daha sonra AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Çakmak, 1976'da Şırnak'ta doğduğunu belirterek, yaklaşık 16 yıldır Almanya'da yaşadığını söyledi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği Münih Şubesi adına bu yolculuğa çıktığını dile getiren Çakmak, "Münih'te terzilik yapıyorum. 16 Temmuz'da bu yolculuğa çıkmaya karar verdim. Sayın Cumhurbaşkanımızın ekranlara yansıyan yüzünün hali beni çok etkiledi. 15 Temmuz şehitlerimize ve Cumhurbaşkanımızın anısına bir nebze olsun katkıda bulunmak istedim. Avrupa'daki bütün vatandaşlar, Türkler ve Kürtler ve diğer kardeşlerimiz adına bu yolculuğa niyet ettim. Bu yolculukla dik duruşumuzu yansıtmayı amaçladım." diye konuştu.

"Kalbimiz Türkiye için atıyor"

Abdurrahman Serdar Çakmak, bugüne kadar 2 bin 250 kilometre yol kat ettiğini anımsatarak, yolculuk esnasında bazı sağlık problemleri yaşadığını ve bu süreçte 5 günlük gecikmesi olduğunu kaydetti.

Ailesinin desteğini en başından beri yanında hissettiğini anlatan Çakmak, şöyle devam etti:

"Avrupa'dan Cumhurbaşkanımıza mesajlar getirdik. 'Dik dur eğilme, bu inanan kardeşlerin ölümüne seninle.' Burada belki onlarca şehit verdik ama binlercesi de doğdu. Biz bir ölür, bin doğarız. Şu an darbe girişimi esnasında en çok şehidin verildiği yerlerden birindeyiz. O haberi aldığımızda bizde şok etkisi yarattı. Türkler, Kürtler ve diğer kardeşlerimizin hepsi burada olmak istedi. Bütün vatandaşlarımız Almanya'da konsolosluğumuzun önünde sabahlara kadar tepkimizi gösterdik. Türkiye vatandaşı olan Avrupa'daki kardeşlerimizin kalbi her zaman Türkiye için atıyor."

Çakmak, Kürt kökenli olduğunu yineleyerek, PKK terörüne ilişkin, "Ben Kürdüm ama hepimiz bu vatanın neferleriyiz. Buradan bütün Kürt kardeşlerime seslenmek istiyorum. Nasıl bir oyunun içinde olduğumuzu bütün Kürt kardeşlerim bilmeli. PKK'nın kimlerin maşası olduğunu hep birlikte gördük. FETÖ'nün Kürt gruplarına nasıl sirayet ettiğini hep birlikte görmüş olduk. Bizim tek vatanımız ve tek liderimiz var. Biz, Kürtler olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, liderimizin yanındayız. Biz ölümüne onunlayız." ifadelerini kullandı.

Yolculuğuna Sakarya ve Düzce üzerinden devam etmeyi planlayan Çakmak, birkaç gün içinde Ankara'ya varmayı hedefliyor.

Haber Ara