Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Darbecilerle hukuk önünde hesaplaşacaklar

FETÖ'nün darbe girişimini püskürtmek için alanlarda mücadele ederken şehit olanların yakınları ile yaralananlar, cuntacılarla hukuk önünde hesaplaşacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 17:04:43

Darbecilerle hukuk önünde hesaplaşacaklar

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmanın dava aşamasına “mağdur sıfatıyla” müdahil olmaya hazırlanan birçok kişi, "Darbecilere karşı alanlarda verdiğimiz mücadeleye mahkemede de devam edeceğiz. Sonuç alınana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz." diyor. 

Murat Karakoca, darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde cuntacılara karşı mücadele verirken bacağından vurulduğunu anlattı. Darbecilerle hukuk önünde hesaplaşacağı günü sabırsızlıkla beklediğini belirten Karakoca, “Alanlarda bunlara karşı verdiğimiz demokrasi mücadelemizi, mahkeme sürecine müdahil olarak devam ettireceğiz. Darbecilerle hukuk mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir." dedi.

Genelkurmay Başkanlığını işgal eden cuntacıların açtığı ateş sonucunda başından yararlanan Salih Gürsel Pembeçiçek de darbe girişimi davasına müdahil olmak için ilgili yerlerden bilgi aldığını, darbecilerin hak ettiği cezayı alabilmeleri için sonuna kadar mücadele vereceğini kaydetti. Pembeçiçek, “Darbecilere karşı mücadelemizi her alanda sürdürmemiz gerekiyor. Böylece alanlarda vermiş olduğumuz mücadele daha da anlamlı olacaktır. Sokaklarda alaşağı ettiğimiz cuntacılara hukuk önünde de aynı akıbeti yaşatmak için üzerimize düşeni yapacağız.” diye konuştu.

Babasıyla birlikte cuntacılarla mücadele ettiği sırda vücuduna isabet eden dört kurşun ile ağır yaralanan Gülşah Karaca da diğer darbe mağdurları gibi cuntacılara karşı hukuki mücadele vereceğini vurguladı. Karaca, “Milletimizin geleceğini karartma girişiminde bulunan darbeciler, canımıza kıymaktan geri durmadılar. Onları püskürttük, tarihi bir ders verdik. Şimdi sıra cezalarını çekmelerine geldi. Darbenin başarılı olmaması bu cezanın ilk adımıydı şimdi ise mahkemede bunlarla hesaplaşacağız ve vücudumda çıkarılamayan iki kurşunun hesabını soracağım. Aksi takdirde bunlara karşı verdiğimiz mücadele eksik kalacak.” dedi.

"BİZLER ONLAR GİBİ TOPLA TÜFEKLE SALDIRMAYCAĞIZ'' 

15 yıl önce katıldığı operasyonda gazi olan polis memuru Halil İbrahim Yılmaz, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde bulunduğu sırada raporlu olmasına rağmen silah arkadaşlarına yardım etmek için gittiği Ankara Emniyet Müdürlüğünde başından ve göğsünden yaralanarak ikinci kez gazi oldu. Darbecilere karşı canı pahasına verdiği mücadeleyi hukuk önünde de devam ettireceğini belirten Yılmaz, “Bu mücadeleyi de vereceğiz inşallah. Bize saldırdıkları gece eşit imkanlara sahip değildik, beklemediğimiz bir anda vurulduk. Şimdi sıra bizde ama bizler onlar gibi topla tüfekle saldırmayacağız. Hukuk önünde, mahkemede hesaplaşacağız. Ruhumda derin izler bırakan o günün hesabını vermeliler.” ifadelerini kullandı.

Haber Ara