Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Darbeciler Mursi'yi, 'terörist' listesine aldı

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin teröristler listesine alındığı bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-04 18:06:26

Darbeciler Mursi'yi, 'terörist' listesine aldı

Mısır'ın Resmi Gazetesi bugünkü sayısında, Mursi hakkında geçen nisan ayında Kahire Ceza Mahkemesi'nin verdiği Mursi'nin teröristler listesine alınmasına ilişkin kararını yayımladı.

Kararda ayrıca, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) ve diğer 34 kişinin de teröristler listesine alındığı ifade edildi.

Bu kararın 3 yıl süresince geçerli olacağı kaydedildi.

AA muhabirine konuşan avukat İsmail Ebu Bereke, "35 kişi, Hamas adına casusluk yapmak suçlamasıyla yargılandıkları davada teröristler listesine alındı. Hamas adına casusluk (büyük casusluk) davasında alınan karara itiraz edildi" dedi.

Ebu Bereke, "Mursi ilk kez teröristler listesine alındı. Mahkeme kararını nisan ayında verdi ancak karar bugün açıklandı. Mahkemelerde bulunan savunma heyeti olarak bize bir bildirimde bulunulmadı." diyerek, kararın temyiz edilmesi veya edilmemesinin kendileri için aynı olduğunu ifade etti.

Hamas adına casusluk yapmak davasında 16 Haziran'da Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve diğer 15 İhvan yetkilisi hakkında müebbet (25) hapis, aralarında Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır'ın da olduğu 16 sanık hakkında idam, 2 sanık hakkında da 7 yıl hapis cezası verilmişti.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'ten bu yana Mısır yönetimi İhvan'ı ve üyelerini "şiddet ve terör provokasyonu" yapmakla suçluyor. İhvan ise askeri darbeye karşı barışçıl gösteriler düzenlediklerini belirterek, güvenlik güçlerini göstericileri öldürmekle itham ediyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara