Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Darbeci Tümgeneral: Ben sıkıyönetim komutanıyım, hepinizi kurşuna dizdireceğim

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmanın ardından 270 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-01 15:14:16

Darbeci Tümgeneral: Ben sıkıyönetim komutanıyım, hepinizi kurşuna dizdireceğim

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu davanın görülmesine Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Gökçeada Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) ifade veren tanık Albay H.P, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün Ege Ordusu Komutanlığı Karargah Destek Komutanı olarak görev yaptığını, olayın olduğu gün Torbalı ilçesindeki anne ve babasını ziyarete gittiğini belirterek, darbe girişiminden bir arkadaşının aramasıyla haberinin olduğunu söyledi.

Albay H.P, gece yarısından önce kendisini telefonla arayan Albay Ü.T.'nin "O şerefsizler bir şey yapacak, FETÖ'cü bunlar. Cephaneliğin anahtarı neredeydi, her tarafı kilitletmek lazım. Ben karargaha gidiyorum" şeklinde sözler sarf etmesinin ardından telefonla ulaştığı Binbaşı S.D.'ye cephaneliğin kilitlenmesi emrini verdiğini ifade etti.

Nöbetçi ordu amiri Yarbay F.E.'nin telefondan "Durum kritik gelmeniz lazım" demesinin ardından karargaha gitmek için yola çıktığını belirten H.P, bu sırada Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in kendisini arayarak, "Hasan, senin tarafın nedir? Kimden tarafsın?" sorusuna "Sizden ve devletimin yanındayım" diye cevap verdiğini söyledi.

Karargaha vardığında olaylara ilişkin bilgi toplayıp gerekli tedbirleri almasının ardından ordu harekat merkezinde, bağlı birliklerin emniyetinin sağlanması ve darbe girişimine destek verecek herhangi bir eylemin önüne geçmek için Orgeneral Recep'in emirler verdiğine şahitlik ettiğini beyan eden H.P, "Orgeneral Recep, Bergama Garnizon Komutan Albay Ahmet Ömercikli'ye 'Sesimi duymadan hiç bir emri yerine getirmeyeceksiniz, benim dışımda kim olursa olsun emirlerine uymayacaksınız.' şeklinde sözler kullandı" dedi.

"HEPİNİZİ SABAH KURŞUNA DİZDİRECEĞİM"

Albay H.P, tutuklu sanık eski Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in karargaha gelip bazı komutanlarla toplantı yapmasının ardından Orgeneral Recep'in toplantıyı sonlandırarak Hakbilen'i odasına çağırdığını anlatarak, "Odada sesini yükselten Hakbilen'in Orgeneral Recep'e 'Komutanım, ben sıkıyönetim komutanıyım. Hepinizi sabah kurşuna dizdireceğim.' demesi üzerine Orgeneral Recep'in emriyle görevden alınan Hakbilen makam odasında gözetim altına alındı. Ben de Hakbilen'in kapısına iki nöbetçi koydurttum" ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Hakbilen, tanık ifadeleri arasında büyük çelişkiler olduğunu, Albay H.P.'nin bilerek gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu iddia ederek, darbe girişiminin yaşandığı gece Orgeneral Recep'in emriyle gözaltına alınmasına ilişkin tanıkların farklı farklı anlatımlarda bulunduğunu ileri sürdü.

Hakbilen, "Orgeneral Recep tarafından kurmay başkanlığı görevden alınmam çok kötü bir durumdu. Görevden alındıktan sonra ne söylediğimi bilmiyorum. Beni 'vatan haini' diye yargılıyorsunuz ama ben vatan haini değilim. Ülkemi seviyorum" beyanında bulundu.

Haber Ara